Koekjes zijn geweldig en het liefst eet ik ze de hele dag. Dat koekjes niet altijd even gezond zijn hoef ik je niet uit te leggen, maar een koekje op z’n tijd kan heus geen kwaad ;). Ik vind het ook erg leuk om zelf koekjes te bakken en ik probeer altijd een soort ‘gezondere’ versie te maken zonder boter en suiker. Pindakaas is een ingrediënt waar je heel makkelijk mee kunt bakken. Deze gezonde pindakaaskoekjes zijn dan ook het resultaat. Met slechts een handjevol ingrediënten zet jij deze beauty’s op tafel! Neem ze mee naar je werk, naar school of eet ze lekker thuis. Geniet!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 25 minuten oven

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 koekjes):
  • 80 gr havermout
  • 7 medjoul dadels
  • 50 ml amandelmelk
  • 80 gr pindakaas
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 tl bakpoeder
  • gesmolten pure chocolade voor garnering
  • zeezout voor garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de dadels samen met de pindakaas, amandelmelk en vanille essence in een foodprocessor. Mix kort totdat er een soort plakkerige pasta ontstaat.
  3. Voeg nu de havermout en het bakpoeder toe en mix tot een plakkerig deeg.
  4. Verdeel het deeg in 10 gelijkmatige balletjes. Pak een balletje en duw het plat tussen je handpalmen. Leg het koekje op de bakplaat. Herhaal voor de overige koekjes.
  5. Duw nu met een vork horizontaal en verticaal in het koekje, zodat er strepen ontstaan.
  6. Bak de koekjes in 20-30 minuten gaar. Hou ze goed in de gaten, want elke oven is anders!
  7. Als de koekjes klaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze bijna helemaal afkoelen.
  8. Smelt ondertussen pure chocolade au bain marie en drizzle het over de koekjes heen. Top af met wat flaky zeezout.
  9. Laat de chocolade even hard worden en eet smakelijk!
  10. Vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 koekjes):
  • 80 gr havermout
  • 7 medjoul dadels
  • 50 ml amandelmelk
  • 80 gr pindakaas
  • paar drupjes vanille essence
  • 1 tl bakpoeder
  • gesmolten pure chocolade voor garnering
  • zeezout voor garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de dadels samen met de pindakaas, amandelmelk en vanille essence in een foodprocessor. Mix kort totdat er een soort plakkerige pasta ontstaat.
  3. Voeg nu de havermout en het bakpoeder toe en mix tot een plakkerig deeg.
  4. Verdeel het deeg in 10 gelijkmatige balletjes. Pak een balletje en duw het plat tussen je handpalmen. Leg het koekje op de bakplaat. Herhaal voor de overige koekjes.
  5. Duw nu met een vork horizontaal en verticaal in het koekje, zodat er strepen ontstaan.
  6. Bak de koekjes in 20-30 minuten gaar. Hou ze goed in de gaten, want elke oven is anders!
  7. Als de koekjes klaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze bijna helemaal afkoelen.
  8. Smelt ondertussen pure chocolade au bain marie en drizzle het over de koekjes heen. Top af met wat flaky zeezout.
  9. Laat de chocolade even hard worden en eet smakelijk!
  10. Vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept