Sundays are for baking! En deze Tweede Pinkerstag is ook een beetje en zondag, toch? 😉 Deze keer ging ik voor mini bananenbroodjes met pistache en stracciatella. Klinkt geweldig toch? Ze zijn hartstikke gezond en lekker, zonder toegevoegde suikers of boter. Zo kun je met een gerust hart genieten van dit bewuste tussendoortje! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 8 bananenbroodjes):
  • 300 gr havermout
  • 200 gr Optimel kwark Stracciatella smaak
  • 50 ml (amandel)melk
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • snufje zout
  • 30 gr pure chocolade
  • handje fijngehakte pistachenoten
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een (siliconen) bakvorm in. Ik gebruikte er een met kleine rechthoeken, maar een muffinvorm werkt ook.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de pure chocolade en de pistachenoten in de blender en mix tot een glad beslag. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  3. Stort het beslag vervolgens in alle vormpjes en schud met de bakvorm, zodat het beslag evenredig is verdeeld.
  4. Doe de bakvorm in de oven en bak de bananenbroodjes in ongeveer 20-30 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen.
  5. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain marie en hak de pistachenoten fijn. Drizzle nu eerst wat pure chocolade over de bananenbroodjes en top af met de pistachenootjes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 8 bananenbroodjes):
  • 300 gr havermout
  • 200 gr Optimel kwark Stracciatella smaak
  • 50 ml (amandel)melk
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • snufje zout
  • 30 gr pure chocolade
  • handje fijngehakte pistachenoten
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een (siliconen) bakvorm in. Ik gebruikte er een met kleine rechthoeken, maar een muffinvorm werkt ook.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de pure chocolade en de pistachenoten in de blender en mix tot een glad beslag. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  3. Stort het beslag vervolgens in alle vormpjes en schud met de bakvorm, zodat het beslag evenredig is verdeeld.
  4. Doe de bakvorm in de oven en bak de bananenbroodjes in ongeveer 20-30 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens afkoelen.
  5. Smelt ondertussen de pure chocolade au bain marie en hak de pistachenoten fijn. Drizzle nu eerst wat pure chocolade over de bananenbroodjes en top af met de pistachenootjes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept