Over 36 dagen is het eindelijk weer tijd voor de gezelligste tijd van het jaar: KERSTMIS! Zelf ben ik dol op kerstmis. Ik vind het altijd gezellig om met de familie lekker te eten, spelletjes te spelen en cadeautjes te geven én krijgen. Dit jaar zal kerst ongetwijfeld anders zijn dan andere jaren, maar één ding is zeker: we gaan hoe dan ook weer lekker eten! Vanaf deze week zal ik elke week verschillende kerstrecepten plaatsen en vandaag begin ik met dit fantastische voorgerecht: een plaatpizza! Supermakkelijk en low-budget en bovendien handig om te delen. Je snijdt ‘m in 4 of 6 stukken et voilà! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (4-6 pers.):
- 8 vellen filodeeg
- 400 gr pompoenblokjes
- feta
- kappertjes
- veldsla
- 1 aubergine
- 1 tl chiliflakes
- peper en zout
- olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes zacht in ongeveer 15 minuten. Na 15 minuten haal je de pompoen uit de pan en stamp je de blokjes fijn tot een puree. Voeg de chiliflakes en water peper en zout toe, meng goed door en zet even apart.
- Ontdooi het filodeeg en pak je bakplaat met bakpapier erbij. Maak nu met vier vellen filodeeg een rechthoek op de bakplaat. Drizzle wat olijfolie over het filodeeg en maak een tweede laag met nog vier vellen. Ook hier drizzle je weer wat olijfolie overheen.
- Bak de filodeegbodem ongeveer 2-3 minuten in de oven, totdat hij al een beetje krokant begint te worden. Haal hem dan uit de oven en zet apart.
- Snijd ondertussen de aubergine in plakken en smeer beide kanten in met peper, zout en wat olijfolie. Grill de plakken onder de grill of in een grillpan tot ze mooie grillstreepjes hebben.
- Smeer de filodeegbodem in met de pompoenpuree en beleg met de plakken aubergine. Verkruimel de feta (hoeveelheid naar smaak) over de pizza en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de plaattaart in ongeveer 10 minuten af in de oven.
- Als de plaattaart uit de oven komt, voeg je nog kappertjes en veldsla toe. Snijd ‘m in stukken en klaar!
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Bekijk mijn Instagramreels voor een videotutorial!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (4-6 pers.):
- 8 vellen filodeeg
- 400 gr pompoenblokjes
- feta
- kappertjes
- veldsla
- 1 aubergine
- 1 tl chiliflakes
- peper en zout
- olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de pompoenblokjes zacht in ongeveer 15 minuten. Na 15 minuten haal je de pompoen uit de pan en stamp je de blokjes fijn tot een puree. Voeg de chiliflakes en water peper en zout toe, meng goed door en zet even apart.
- Ontdooi het filodeeg en pak je bakplaat met bakpapier erbij. Maak nu met vier vellen filodeeg een rechthoek op de bakplaat. Drizzle wat olijfolie over het filodeeg en maak een tweede laag met nog vier vellen. Ook hier drizzle je weer wat olijfolie overheen.
- Bak de filodeegbodem ongeveer 2-3 minuten in de oven, totdat hij al een beetje krokant begint te worden. Haal hem dan uit de oven en zet apart.
- Snijd ondertussen de aubergine in plakken en smeer beide kanten in met peper, zout en wat olijfolie. Grill de plakken onder de grill of in een grillpan tot ze mooie grillstreepjes hebben.
- Smeer de filodeegbodem in met de pompoenpuree en beleg met de plakken aubergine. Verkruimel de feta (hoeveelheid naar smaak) over de pizza en breng op smaak met peper en zout.
- Bak de plaattaart in ongeveer 10 minuten af in de oven.
- Als de plaattaart uit de oven komt, voeg je nog kappertjes en veldsla toe. Snijd ‘m in stukken en klaar!
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Bekijk mijn Instagramreels voor een videotutorial!
Geef een reactie