Het is Pasen en dat betekent lekker ontbijten, lunchen of brunchen! Mijn vriend en ik hebben gisteren en vandaag lekker uitgebreid geluncht met afbakbroodjes en allerlei andere lekker dingen. Zo stond er vandaag ook een plaattaart van prei en spek op het menu. Super lekker en gemakkelijk om te maken. Als je een dubbele portie maakt, is hij ook perfect voor een avondmaaltijd. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote prei
  • 7 plakjes ontbijtspek
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • peper
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de vier plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze vervolgens in een vierkant op de bakplaat (zie foto). Duw de randen goed aan met een vork, zodat je één groot vierkant krijgt. Snijd met een mes een rand in het deeg en prik gaatjes in de bodem.
  3. Laat de bladerdeegbodem vervolgens alvast 3 minuten bakken in de oven. Haal na 3 minuten uit de oven en zet vervolgens apart.
  4. Snijd ondertussen het ontbijtspek in reepjes en bak krokant in een koekenpan. Snijd de prei in ringen en voeg nog een paar minuten toe aan het spek.
  5. Smeer de bodem in met de crème fraîche en bedek vervolgens met het prei-spekmengsel. Verdeel 2 el Parmezaanse kaas eroverheen en breng op smaak met peper.
  6. Klop een ei los en smeer de randen van de plaattaart in met het eimengsel.
  7. Bak de plaattaart af in de oven in ongeveer 10-20 minuten.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 grote prei
  • 7 plakjes ontbijtspek
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • peper
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de vier plakjes bladerdeeg ontdooien en leg ze vervolgens in een vierkant op de bakplaat (zie foto). Duw de randen goed aan met een vork, zodat je één groot vierkant krijgt. Snijd met een mes een rand in het deeg en prik gaatjes in de bodem.
  3. Laat de bladerdeegbodem vervolgens alvast 3 minuten bakken in de oven. Haal na 3 minuten uit de oven en zet vervolgens apart.
  4. Snijd ondertussen het ontbijtspek in reepjes en bak krokant in een koekenpan. Snijd de prei in ringen en voeg nog een paar minuten toe aan het spek.
  5. Smeer de bodem in met de crème fraîche en bedek vervolgens met het prei-spekmengsel. Verdeel 2 el Parmezaanse kaas eroverheen en breng op smaak met peper.
  6. Klop een ei los en smeer de randen van de plaattaart in met het eimengsel.
  7. Bak de plaattaart af in de oven in ongeveer 10-20 minuten.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept