Poké bowls zijn ontzettend populair. Ik zie ze telkens voorbij komen in mijn feed op Instagram en vaak hebben ze alle kleuren van de regenboog. Het voordeel van een Poké bowl is dat het heel easy is om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Je kunt er vis of vlees in doen of een veganistische variant maken. Je kunt ook kiezen voor mie in plaats van rijst en alle soorten groenten en fruit toevoegen die je maar kunt bedenken. Ik koos voor rijst met garnalen en kleurrijke groenten en fruit. Ik maakte er ook zelf een sausje bij. Wil jij weten hoe je deze vitaminebom maakt? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 1 avocado
- 1 nectarine
- 200 gr zilvervliesrijst
- 200 gr grote garnalen (vers of uit de vriezer)
- zakje wortel julienne
- 1 gele courgette
- 1 citroen
- 10 snoeptomaten
- 3 tenen knoflook
- stukje gember (ong 3 cm)
- peper en zout
- olijfolie
- sojasaus
- honing
- chilivlokken
- (optioneel: peterselie)
- (optioneel: rode kool)
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de rijst gaar. Giet af en zet apart.
- Snijd de gember en knoflook fijn en mix door elkaar. Houd 1/3 apart.
- Verwarm een flinke scheut olie in een pan en fruit hierin 2/3 van de gember en knoflook. Voeg na een minuut of 3 de grote garnalen toe en laat ongeveer 5 minuten bakken.
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes en voeg toe aan de pan met garnalen. Voeg een eetlepel chilivlokken toe en breng ook op smaak met peper en zout. Roerbak nog eens 5 minuten.
- Snijd de nectarine en de avocado in schijfjes en halveer de tomaatjes.
- Verdeel de rijst over twee kommetjes en garneer met de avocado, nectarine, tomaat, wortel, courgette en garnalen. Doe hierbij een beroep op de kunstenaar die in je verborgen zit ;).
- Maak een sausje van 5 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels honing en het sap van een halve citroen. Voeg hier ook het overgebleven deel van de gember en knoflook aan toe.
- Serveer de saus apart van de bowl. Je kunt dan naar eigen smaak saus over je bowl verdelen.
- Eet smakelijk!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 1 avocado
- 1 nectarine
- 200 gr zilvervliesrijst
- 200 gr grote garnalen (vers of uit de vriezer)
- zakje wortel julienne
- 1 gele courgette
- 1 citroen
- 10 snoeptomaten
- 3 tenen knoflook
- stukje gember (ong 3 cm)
- peper en zout
- olijfolie
- sojasaus
- honing
- chilivlokken
- (optioneel: peterselie)
- (optioneel: rode kool)
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan water aan de kook en kook hierin de rijst gaar. Giet af en zet apart.
- Snijd de gember en knoflook fijn en mix door elkaar. Houd 1/3 apart.
- Verwarm een flinke scheut olie in een pan en fruit hierin 2/3 van de gember en knoflook. Voeg na een minuut of 3 de grote garnalen toe en laat ongeveer 5 minuten bakken.
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes en voeg toe aan de pan met garnalen. Voeg een eetlepel chilivlokken toe en breng ook op smaak met peper en zout. Roerbak nog eens 5 minuten.
- Snijd de nectarine en de avocado in schijfjes en halveer de tomaatjes.
- Verdeel de rijst over twee kommetjes en garneer met de avocado, nectarine, tomaat, wortel, courgette en garnalen. Doe hierbij een beroep op de kunstenaar die in je verborgen zit ;).
- Maak een sausje van 5 eetlepels sojasaus, 4 eetlepels honing en het sap van een halve citroen. Voeg hier ook het overgebleven deel van de gember en knoflook aan toe.
- Serveer de saus apart van de bowl. Je kunt dan naar eigen smaak saus over je bowl verdelen.
- Eet smakelijk!
Geef een reactie