Ik ben dol op allerlei combinaties voor op brood. Banaan met pindakaas is mijn favoriet, maar ook avocado met tomaatjes of kaas met komkommer vind ik erg lekker. Daarnaast maak ik zelf ook regelmatig groentenspreads of hummus, zodat ik altijd iets lekkers heb voor op mn brood. En laten we eerlijk zijn, zelfgemaakte spreads smaken zoveel beter dan uit de supermarkt. Benieuwd naar deze pompoen-wortelspread? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 potje):
  • 300 gr wortel
  • 100 gr pompoenblokjes
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl chiliflakes
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortel in schijfjes en doe samen met de pompoenblokjes in een kom. Mix met een klein beetje olijfolie, peper en zout.
  3. Leg de wortel en pompoen op de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de oven. Als de groenten klaar zijn laat je ze helemaal afkoelen.
  4. Doe de wortel en pompoen samen met wat peper, zout, crème fraîche en de chiliflakes in de keukenmachine en blend tot een spread. Het mag nog best een beetje chunky zijn.
  5. Bewaar de spread in een afgesloten potje in de koelkast.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 potje):
  • 300 gr wortel
  • 100 gr pompoenblokjes
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl chiliflakes
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortel in schijfjes en doe samen met de pompoenblokjes in een kom. Mix met een klein beetje olijfolie, peper en zout.
  3. Leg de wortel en pompoen op de bakplaat en bak ongeveer 30 minuten in de oven. Als de groenten klaar zijn laat je ze helemaal afkoelen.
  4. Doe de wortel en pompoen samen met wat peper, zout, crème fraîche en de chiliflakes in de keukenmachine en blend tot een spread. Het mag nog best een beetje chunky zijn.
  5. Bewaar de spread in een afgesloten potje in de koelkast.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept