Sinds ik minder vlees ben gaan eten ben ik helemaal into de curry’s. Ik kocht ooit wel eens die currypastes uit de supermarkt, maar die smaakten eigenlijk allemaal hetzelfde en zaten bomvol troep. Tegenwoordig maak ik al mijn curry’s vers van de pers en nee, dat is helemaal niet moeilijk. En daarnaast is het natuurlijk ook veel lekkerder én gezonder ;). Deze pompoencurry was echt next level goed gelukt. Het zat al een tijdje in mijn hoofd om een soort creamy pompoensausje te maken en ik besloot het daarom maar random uit te proberen. Hij is zo goed gelukt dat mijn vriend en ik hem inmiddels al drie keer opnieuw hebben gemaakt! Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 2 blikken kikkererwten
  • 2 preien
  • 1 bakje taugé
  • 1 courgette
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 rood pepertje
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pompoen (of pompoenblokjes, scheelt je n hoop werk)
  • 1 el garam masala
  • mie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Als je een losse pompoen hebt kook je de pompoen met schil en al ongeveer 15 minuten in een diepe pan met water. Hij wordt dan zacht en zo kun je hem makkelijk snijden. Als de pompoen zacht is, snijd je hem in blokjes (schil mag blijven zitten.) Als je voorgesneden blokjes gebruikt moet je ze ook even 10 minuten koken, dan blenden ze beter.
  3. Doe de pompoenblokjes in de blender samen met de gember, knoflook, chilipeper, kokosmelk en garam masala. Blend tot een gladde saus en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  4. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hierin de courgette en prei. Voeg na een paar minuten ook de kikkererwten en taugé toe en roerbak dit ongeveer 10 minuten.
  6. Voeg nu de saus toe aan de groenten en roer goed door. Laat nog een minuut of 5 sudderen.
  7. Giet de mie af en haal de curry van het vuur. Serveer apart van elkaar.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 2 blikken kikkererwten
  • 2 preien
  • 1 bakje taugé
  • 1 courgette
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 rood pepertje
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pompoen (of pompoenblokjes, scheelt je n hoop werk)
  • 1 el garam masala
  • mie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Als je een losse pompoen hebt kook je de pompoen met schil en al ongeveer 15 minuten in een diepe pan met water. Hij wordt dan zacht en zo kun je hem makkelijk snijden. Als de pompoen zacht is, snijd je hem in blokjes (schil mag blijven zitten.) Als je voorgesneden blokjes gebruikt moet je ze ook even 10 minuten koken, dan blenden ze beter.
  3. Doe de pompoenblokjes in de blender samen met de gember, knoflook, chilipeper, kokosmelk en garam masala. Blend tot een gladde saus en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  4. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak hierin de courgette en prei. Voeg na een paar minuten ook de kikkererwten en taugé toe en roerbak dit ongeveer 10 minuten.
  6. Voeg nu de saus toe aan de groenten en roer goed door. Laat nog een minuut of 5 sudderen.
  7. Giet de mie af en haal de curry van het vuur. Serveer apart van elkaar.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept