Ben jij al helemaal klaar voor kerst of ben je nog op zoek naar lekkere inspiratie voor een vegetarisch hoofdgerecht? Wat dacht je van deze vega risotto met rozemarijn en olijven. Ontzettend makkelijk om te maken met slechts een handjevol ingrediënten. Een super smaakvol gerecht waarmee je zeker de show steelt bij jouw kerstdiner!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr risottorijst
  • 250 gr groene olijven
  • 2 maggiblokjes of 2 blokjes groentenbouillon
  • 700 ml water
  • 2 el olijfolie met rozemarijn (of 2 el gewone olijfolie en 1 takje rozemarijn)
  • 150 ml witte wijn naar keuze (zoet of droog)
  • 2 el groene pesto
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
  2. Snipper de sjalot en halveer de olijven.
  3. Verhit de (rozemarijn)olie in een pan. Fruit de sjalot aan en voeg de risottorijst toe. Bak 2 minuten en blus af met de wijn. Laat dit 3 minuten pruttelen en voeg dan 1/4 van de bouillon toe. Als je gewone olijfolie gebruikt in plaats van rozemarijnolie voeg je nu ook het takje rozemarijn toe. Laat de risotto zachtjes inkoken. Wanneer alle bouillon is opgenomen, voeg je weer een nieuwe schep bouillon toe. Dit herhaal je totdat de risottorijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  4. Wanneer de risotto gaar is zet je het vuur uit. Haal het takje rozemarijn uit de pan. Voeg de olijven, pesto, het teentje knoflook, de Parmezaanse kaas en een flinke snuf peper toe en mix alles goed door elkaar.
  5. Schep de risotto op de borden en garneer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr risottorijst
  • 250 gr groene olijven
  • 2 maggiblokjes of 2 blokjes groentenbouillon
  • 700 ml water
  • 2 el olijfolie met rozemarijn (of 2 el gewone olijfolie en 1 takje rozemarijn)
  • 150 ml witte wijn naar keuze (zoet of droog)
  • 2 el groene pesto
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • zwarte peper
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe.
  2. Snipper de sjalot en halveer de olijven.
  3. Verhit de (rozemarijn)olie in een pan. Fruit de sjalot aan en voeg de risottorijst toe. Bak 2 minuten en blus af met de wijn. Laat dit 3 minuten pruttelen en voeg dan 1/4 van de bouillon toe. Als je gewone olijfolie gebruikt in plaats van rozemarijnolie voeg je nu ook het takje rozemarijn toe. Laat de risotto zachtjes inkoken. Wanneer alle bouillon is opgenomen, voeg je weer een nieuwe schep bouillon toe. Dit herhaal je totdat de risottorijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  4. Wanneer de risotto gaar is zet je het vuur uit. Haal het takje rozemarijn uit de pan. Voeg de olijven, pesto, het teentje knoflook, de Parmezaanse kaas en een flinke snuf peper toe en mix alles goed door elkaar.
  5. Schep de risotto op de borden en garneer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept