Mijn lievelingsgroente is toch wel de courgette. Ik gooi ‘m echt overal in: pasta’s, curry’s, ovenschotels, salades en ga zo maar door. Courgette leent zich ook goed voor het maken van soep! Echt chill voor een budgetproof maaltijd, want met een paar courgettes en want basisingrediënten kom je al een heel eind voor nog geen €5. Als je lekker veel maakt, kun je er ook nog meerdere dagen van eten, handy! Zoals ik al zei heeft deze soep maar een paar ingrediënten en is hij super makkelijk om te maken. Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (5-6 kommen):
  • 3 courgettes
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • (plantaardige) room. Ik gebruikte deze
  • peper en zout
  • 1 liter water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng 1 liter water aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes erboven.
  2. Snijd de courgettes in blokjes en snijd de ui, knoflook en sjalot fijn.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui, knoflook en sjalot. Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak zo’n vijf minuten.
  4. Voeg het courgettemengsel vervolgens toe aan de groentebouillon en laat 10-15 minuten koken.
  5. Als de courgette helemaal zacht is geworden, pureer je het geheel tot een gladde soep.
  6. Roer 5 el room door de soep heen (of meer als je van extra romig houdt) en breng de soep op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met wat verse peterselie, croutons en chiliflakes.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (5-6 kommen):
  • 3 courgettes
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • (plantaardige) room. Ik gebruikte deze
  • peper en zout
  • 1 liter water
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng 1 liter water aan de kook en verkruimel de bouillonblokjes erboven.
  2. Snijd de courgettes in blokjes en snijd de ui, knoflook en sjalot fijn.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui, knoflook en sjalot. Voeg na 2 minuten de courgette toe en bak zo’n vijf minuten.
  4. Voeg het courgettemengsel vervolgens toe aan de groentebouillon en laat 10-15 minuten koken.
  5. Als de courgette helemaal zacht is geworden, pureer je het geheel tot een gladde soep.
  6. Roer 5 el room door de soep heen (of meer als je van extra romig houdt) en breng de soep op smaak met peper en zout.
  7. Serveer met wat verse peterselie, croutons en chiliflakes.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept