Wat is er nou beter dan pannenkoeken voor ontbijt? En dan het liefst lekkere fluffy pancakes, die ook nog eens gezond en voedzaam zijn! Deze kwarkpannenkoekjes zijn makkelijk om te maken en bovendien zien ze er hartstikke gezellig uit door de roze kleur. De roze kleur komt door het gebruik van aardbeienkwark en suikerbietenpoeder. Gezellig toch?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 12 pannenkoekjes):
  • 200 gr kwark naar keuze (ik gebruikte aardbeienkwark)
  • 70 gr speltbloem
  • 25 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el suikerbietenpoeder
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • olie of boter om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de eieren samen met het zelfrijzend bakmeel, de bloem, het bakpoeder, het zout, het suikerbietenpoeder en de kwark in een blender. Mix tot een glad beslag. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en laat de pan eerst goed heet worden. Zet daarna het vuur zachter.
  3. Maak met een eetlepel nu drie rondje hoopjes in de pan. Na 1 minuut kun je de pannenkoekjes omdraaien. Ze garen vrij snel, dus blijf er goed bij! Herhaal tot het beslag op is.
  4. Garneer de pannenkoekjes met bijvoorbeeld extra kwark, blauwe bessen, banaan of gevriesdroogd fruit.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 12 pannenkoekjes):
  • 200 gr kwark naar keuze (ik gebruikte aardbeienkwark)
  • 70 gr speltbloem
  • 25 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el suikerbietenpoeder
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • olie of boter om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de eieren samen met het zelfrijzend bakmeel, de bloem, het bakpoeder, het zout, het suikerbietenpoeder en de kwark in een blender. Mix tot een glad beslag. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en laat de pan eerst goed heet worden. Zet daarna het vuur zachter.
  3. Maak met een eetlepel nu drie rondje hoopjes in de pan. Na 1 minuut kun je de pannenkoekjes omdraaien. Ze garen vrij snel, dus blijf er goed bij! Herhaal tot het beslag op is.
  4. Garneer de pannenkoekjes met bijvoorbeeld extra kwark, blauwe bessen, banaan of gevriesdroogd fruit.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept