Ik ben echt dol op romige risotto’s. Op de een of andere manier vind ik risotto altijd ontzettend culinair. Het past goed bij gezellige etentjes met vrienden of familie en gelukkig is het ook erg makkelijk om te maken. Deze keer een variant met saffraan, garnalen en rivierkreeftjes. Super lekker en ook nog eens hartstikke culi. Klinkt goed toch?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr risottorijst
  • 1500 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 buisje saffraan
  • 1 sjalot
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 1 kleine courgette
  • 1 zoete puntpaprika
  • 75 gr tuinerwten (vriezer)
  • 1 citroen
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng het water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het buisje saffraan toe. Roer goed en zet op laag vuur.
  2. Snipper de sjalot en snijd de courgette en paprika in blokjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de Hollandse garnalen samen met de rivierkreeftjes 2-3 minuten. Breng rijkelijk op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak nog eens 2-3 minuten. Haal vervolgens uit de pan en zet apart.
  4. Verhit opnieuw olijfolie in de pan en bak hierin de sjalot. Voeg vervolgens de risottorijst toe samen met de witte wijn. Roer goed door. Voeg nu 2 flinke soeplepels bouillon toe, zodat de rijst onder water staat. Laat zachtjes inkoken. Roer af en toe. Wanneer de rijst het water heeft opgenomen, voeg je weer een nieuwe schep toe. Herhaal totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 10-20 minuten.
  5. Wanneer de risottorijst gaar is, voeg je de courgette, paprika, garnalen en rivierkreeft toe. Voeg ook het sap van een halve citroen toe samen met 1 tl knoflookpoeder, de Parmezaan, erwten en een snuf peper en zout. Roer goed door.
  6. Schep de risotto op de borden en garneer met een schijfje citroen en eventueel wat verse peterselie.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Ik ben echt dol op romige risotto’s. Op de een of andere manier vind ik risotto altijd ontzettend culinair. Het past goed bij gezellige etentjes met vrienden of familie en gelukkig is het ook erg makkelijk om te maken. Deze keer een variant met saffraan, garnalen en rivierkreeftjes. Super lekker en ook nog eens hartstikke culi. Klinkt goed toch?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr risottorijst
  • 1500 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 150 ml droge witte wijn
  • 30 gr Parmezaanse kaas
  • 1 buisje saffraan
  • 1 sjalot
  • 100 gr Hollandse garnalen
  • 100 gr rivierkreeftjes
  • 1 kleine courgette
  • 1 zoete puntpaprika
  • 75 gr tuinerwten (vriezer)
  • 1 citroen
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng het water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg het buisje saffraan toe. Roer goed en zet op laag vuur.
  2. Snipper de sjalot en snijd de courgette en paprika in blokjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de Hollandse garnalen samen met de rivierkreeftjes 2-3 minuten. Breng rijkelijk op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en bak nog eens 2-3 minuten. Haal vervolgens uit de pan en zet apart.
  4. Verhit opnieuw olijfolie in de pan en bak hierin de sjalot. Voeg vervolgens de risottorijst toe samen met de witte wijn. Roer goed door. Voeg nu 2 flinke soeplepels bouillon toe, zodat de rijst onder water staat. Laat zachtjes inkoken. Roer af en toe. Wanneer de rijst het water heeft opgenomen, voeg je weer een nieuwe schep toe. Herhaal totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 10-20 minuten.
  5. Wanneer de risottorijst gaar is, voeg je de courgette, paprika, garnalen en rivierkreeft toe. Voeg ook het sap van een halve citroen toe samen met 1 tl knoflookpoeder, de Parmezaan, erwten en een snuf peper en zout. Roer goed door.
  6. Schep de risotto op de borden en garneer met een schijfje citroen en eventueel wat verse peterselie.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept