Lunchen met boterhammen is natuurlijk al lang achterhaald bij het thuiswerken ;). Pak daarom eens uit met deze makkelijke, snelle en gezonde shakshuka met bloemkoolrijst. Een koolhydraatarm en eiwitrijk gerecht vol lekkere smaken! Hij staat binnen een kwartiertje op tafel en steelt zeker weten de show tijdens elk etentje!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 pers):
  • 2 eieren
  • 1 puntpaprika
  • 50 gr bloemkoolrijst
  • 1 sjalot
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 1 tl komijn
  • feta naar smaak
  • peterselie naar smaak
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de sjalot en snijd de puntpaprika in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan (liefst gietijzer, maar gewone koekenpan met goede antiaanbaklaag kan ook).
  3. Bak de sjalot glazig en voeg vervolgens de paprika, bloemkoolrijst en de komijn toe. Bak 5 minuten. Voeg nu de passata en een snuf peper en zout toe. Bak nog eens 3 minuten.
  4. Maak twee kuiltjes in de saus en breek hier voorzichtig twee eitjes in. Doe de deksel op de pan en laat de eieren stollen tot de gewenste dikte. Ik heb mijne 10 minuten laten stollen totdat ze hardgekookt waren.
  5. Haal de deksel van de pan en draai het vuur uit. Bestrooi met een snuf peper en garneer met gebrokkelde feta en peterselie.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2 eieren
  • 1 puntpaprika
  • 50 gr bloemkoolrijst
  • 1 sjalot
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 1 tl komijn
  • feta naar smaak
  • peterselie naar smaak
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de sjalot en snijd de puntpaprika in blokjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een pan (liefst gietijzer, maar gewone koekenpan met goede antiaanbaklaag kan ook).
  3. Bak de sjalot glazig en voeg vervolgens de paprika, bloemkoolrijst en de komijn toe. Bak 5 minuten. Voeg nu de passata en een snuf peper en zout toe. Bak nog eens 3 minuten.
  4. Maak twee kuiltjes in de saus en breek hier voorzichtig twee eitjes in. Doe de deksel op de pan en laat de eieren stollen tot de gewenste dikte. Ik heb mijne 10 minuten laten stollen totdat ze hardgekookt waren.
  5. Haal de deksel van de pan en draai het vuur uit. Bestrooi met een snuf peper en garneer met gebrokkelde feta en peterselie.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept