En alweer een Surinaams recept! Vandaag staat deze Surinaamse bami op het menu. Tijdens mijn stage in SU at ik dit echt super vaak. Ze verkopen het op elke straathoek en ook de locals eten het graag. Laatst was ik eten bij een vriend en hij had deze bami gekookt. Mega lekker en het bracht me helemaal terug naar die periode! Ik ben vervolgens zelf de keuken ingedoken om mijn eigen variant te maken. De authentieke Surinaamse bami bestaat enkel uit kip en bami, maar ik voeg er in mijn variant wat paprika aan toe. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 400 gr spaghetti
  • 500 gr kippendijen
  • 4 paprika’s
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 ml ketjap
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1,5 el 5-specerijen poeder (0,74 cent bij jumbo)
  • 1 tl chiliflakes
  • peper en zout
  • optioneel: komkommer en kroepoek voor erbij
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel hierin het bouillonblokje. Kook de spaghetti vervolgens gaar in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de sjalot en knoflook fijn en snijd vervolgens de kip in blokjes.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en fruit hierin de sjalot en de chiliflakes. Voeg na 5 min de kip toe en bak mee. Als de kip bijna gaar is, voeg je de knoflook pas toe.
  4. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan de kip als deze gaar is.
  5. Voeg nu de tomatenpuree, ketjap en 5-specerijen poeder toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Als je spaghetti gaar is giet je hem af en doe je de spaghetti bij de kip en paprika. Schep het geheel nu een minuut of 10 goed om, zodat de smaak goed in de spaghetti trekt. De spaghetti wordt hierdoor wat minder glad en dat is ook de bedoeling.
  7. Serveer je bami met komkommerschijfjes en kroepoek!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 400 gr spaghetti
  • 500 gr kippendijen
  • 4 paprika’s
  • 3 el tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 ml ketjap
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1,5 el 5-specerijen poeder (0,74 cent bij jumbo)
  • 1 tl chiliflakes
  • peper en zout
  • optioneel: komkommer en kroepoek voor erbij
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel hierin het bouillonblokje. Kook de spaghetti vervolgens gaar in de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de sjalot en knoflook fijn en snijd vervolgens de kip in blokjes.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan en fruit hierin de sjalot en de chiliflakes. Voeg na 5 min de kip toe en bak mee. Als de kip bijna gaar is, voeg je de knoflook pas toe.
  4. Snijd de paprika in blokjes en voeg toe aan de kip als deze gaar is.
  5. Voeg nu de tomatenpuree, ketjap en 5-specerijen poeder toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Als je spaghetti gaar is giet je hem af en doe je de spaghetti bij de kip en paprika. Schep het geheel nu een minuut of 10 goed om, zodat de smaak goed in de spaghetti trekt. De spaghetti wordt hierdoor wat minder glad en dat is ook de bedoeling.
  7. Serveer je bami met komkommerschijfjes en kroepoek!
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept