We verzuipen bijna in de pepernoten, gevulde speculaas en marsepein, maar ik zie taai taai eigenlijk bijna nooit voorbijkomen. Jammer, want het is ontzettend eenvoudig om te maken en bovendien ook nog hartstikke leuk. Heb jij zelf wel eens thuis taai taai gemaakt? In dit recept leg ik je precies uit hoe je dat precies doet. Ik geef je het basisrecept voor taai taai en daarna kun je de poppetjes eventueel nog decoreren. Ik maakte er een soort disco taai taai van met witte en pure chocolade met discodip. Iets met je moet zelf de slingers ophangen ;).

Waar wordt taai taai van gemaakt?

Zoals ik al zei, is het heel makkelijk om taai taai zelf te maken. Maar waar wordt het eigenlijk van gemaakt? De basis van taai taai bestaat uit bloem en honing. Deze twee vormen straks het deeg. Taai taai heeft daarnaast een heel bekende geur. Weet jij wat het is? Anijs! Wanneer je een zak taai taai opentrekt, komt de geur van anijs je meteen tegemoet. In dit recept maak ik gebruik van gestampte muisjes om die heerlijke smaak te krijgen. Daarnaast maak ik ook gebruik van speculaaskruiden. Deze kruiden stop ik in alle Sinterklaasbaksels, want het geeft die lekkere kruidige geur en smaak. Tijd om aan de slag te gaan!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

3 uur

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 20 taai taai poppetjes):
  • 220 gr bloem
  • 2 eieren
  • 180 ml honing
  • 2 el gestampte muisjes
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Optioneel 

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 el kokosolie
  • discodip
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de bloem met de gestampte muisjes, speculaaskruiden, het bakpoeder, zout en de kaneel.
  2. Voeg de honing toe samen met 1 ei en spatel het geheel door elkaar tot er een plakkerige bal ontstaat. Maak met je handen een bal van het deeg en vouw dit in plastic folie. Leg voor 2 uur in de koelkast om te rusten.
  3. Na twee uur bestuif je je werkblad (en deegroller!) met bloem en verwarm je de oven voor op 165 graden.
  4. Vervolgens haal je de bal deeg uit het folie. Rol de bal uit tot een dunne plak deeg van ongeveer 0,5 cm dik. Steek met een vormpje poppetjes uit het deeg en leg op de bakplaat. Herhaal tot het deeg op is.
  5. Kluts het andere ei in een kommetje en lak de poppetjes met het ei. Schuif vervolgens voor 20-25 minuten in de oven of totdat de taai taai poppetjes goudbruin kleuren. Laat de taai taai volgens afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
  6. Smelt de witte en pure chocolade au bain marie. Voeg bij allebei 1/2 el kokosolie toe om de chocolade wat gladder te maken. Dip de helft van het poppetje in de chocolade en besprenkel met discodip. Laat een uurtje uitharden in de koelkast.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

We verzuipen bijna in de pepernoten, gevulde speculaas en marsepein, maar ik zie taai taai eigenlijk bijna nooit voorbijkomen. Jammer, want het is ontzettend eenvoudig om te maken en bovendien ook nog hartstikke leuk. Heb jij zelf wel eens thuis taai taai gemaakt? In dit recept leg ik je precies uit hoe je dat precies doet. Ik geef je het basisrecept voor taai taai en daarna kun je de poppetjes eventueel nog decoreren. Ik maakte er een soort disco taai taai van met witte en pure chocolade met discodip. Iets met je moet zelf de slingers ophangen ;).

Waar wordt taai taai van gemaakt?

Zoals ik al zei, is het heel makkelijk om taai taai zelf te maken. Maar waar wordt het eigenlijk van gemaakt? De basis van taai taai bestaat uit bloem en honing. Deze twee vormen straks het deeg. Taai taai heeft daarnaast een heel bekende geur. Weet jij wat het is? Anijs! Wanneer je een zak taai taai opentrekt, komt de geur van anijs je meteen tegemoet. In dit recept maak ik gebruik van gestampte muisjes om die heerlijke smaak te krijgen. Daarnaast maak ik ook gebruik van speculaaskruiden. Deze kruiden stop ik in alle Sinterklaasbaksels, want het geeft die lekkere kruidige geur en smaak. Tijd om aan de slag te gaan!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

3 uur

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 20 taai taai poppetjes):
  • 220 gr bloem
  • 2 eieren
  • 180 ml honing
  • 2 el gestampte muisjes
  • 2 el speculaaskruiden
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

Optioneel 

  • 100 gr pure chocolade
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 el kokosolie
  • discodip
WAT MOET JE DOEN:
  1. Mix de bloem met de gestampte muisjes, speculaaskruiden, het bakpoeder, zout en de kaneel.
  2. Voeg de honing toe samen met 1 ei en spatel het geheel door elkaar tot er een plakkerige bal ontstaat. Maak met je handen een bal van het deeg en vouw dit in plastic folie. Leg voor 2 uur in de koelkast om te rusten.
  3. Na twee uur bestuif je je werkblad (en deegroller!) met bloem en verwarm je de oven voor op 165 graden.
  4. Vervolgens haal je de bal deeg uit het folie. Rol de bal uit tot een dunne plak deeg van ongeveer 0,5 cm dik. Steek met een vormpje poppetjes uit het deeg en leg op de bakplaat. Herhaal tot het deeg op is.
  5. Kluts het andere ei in een kommetje en lak de poppetjes met het ei. Schuif vervolgens voor 20-25 minuten in de oven of totdat de taai taai poppetjes goudbruin kleuren. Laat de taai taai volgens afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
  6. Smelt de witte en pure chocolade au bain marie. Voeg bij allebei 1/2 el kokosolie toe om de chocolade wat gladder te maken. Dip de helft van het poppetje in de chocolade en besprenkel met discodip. Laat een uurtje uitharden in de koelkast.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept