Niks zo lekker als een hartverwarmend kommetje soep tijdens de lunch! Tussen de online colleges door heb ik vaak een uurtje tijd om lekker uitgebreid te kokkerellen en daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van. Vandaag maakte ik deze mega makkelijke tomaat-basilicumsoep met slechts 5 ingrediënten! Super lekker, voedzaam en gezond! Lees verder voor het recept.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2-3 kommen):
  • 8 grote tomaten
  • 1 grote sjalot (of 2 kleintjes)
  • 350 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • peper, zout en olijfolie
  • optioneel: kokoscrème en chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de tomaten in kwarten en snijd de sjalot fijn.
  2. Verhit in een diepe soeppan wat olijfolie en fruit hierin de sjalot. Voeg na 3 min de tomaten toe en bak nog eens 3 minuten.
  3. Voeg nu het water en het bouillonblokje toe en doe de deksel op de pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken tot de tomaten zacht zijn geworden. Voeg de laatste minuut een handje verse basilicum toe.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en een geperst teentje knoflook. Roer alles goed door en laat nog 1-2 minuten koken.
  5. Serveer de soep in diepe borden met extra basilicum, chiliflakes en een eetlepel kokoscrème.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2-3 kommen):
  • 8 grote tomaten
  • 1 grote sjalot (of 2 kleintjes)
  • 350 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • peper, zout en olijfolie
  • optioneel: kokoscrème en chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de tomaten in kwarten en snijd de sjalot fijn.
  2. Verhit in een diepe soeppan wat olijfolie en fruit hierin de sjalot. Voeg na 3 min de tomaten toe en bak nog eens 3 minuten.
  3. Voeg nu het water en het bouillonblokje toe en doe de deksel op de pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken tot de tomaten zacht zijn geworden. Voeg de laatste minuut een handje verse basilicum toe.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en een geperst teentje knoflook. Roer alles goed door en laat nog 1-2 minuten koken.
  5. Serveer de soep in diepe borden met extra basilicum, chiliflakes en een eetlepel kokoscrème.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept