Kip cashew is een gerecht dat meestal wordt gemaakt door kipstukjes te wokken met cashewnoten, groenten en een smaakvolle saus. Het gerecht schijnt te zijn ontstaan in China en is een populair item op het menu in de Chinese en Zuidoost-Aziatische keuken. Het kan worden geserveerd met rijst of noedels. Ik ging voor een vegetarisch variant en maakte er deze vega kip cashew wok van!

Vega kip cashew wok

Cashewnoten zijn een goede bron van verschillende essentiële voedingsstoffen. Enkele redenen waarom cashewnoten gezond worden beschouwd zijn:

  • Ze zijn rijk aan goede vetten, wat kan helpen om de cholesterolwaarden te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.
  • Ze zijn een goede bron van eiwitten, wat helpt om weefsels in het lichaam te bouwen en te repareren.
  • Cashewnoten zijn ook een goede bron van mineralen zoals magnesium, zink en ijzer. Magnesium is essentieel voor het behoud van gezonde botten en tanden, terwijl zink en ijzer belangrijke rollen spelen bij het behoud van een gezond immuunsysteem.
  • Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen om cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, dit kan het risico op chronische ziekten zoals kanker verminderen.
  • Cashewnoten zijn ook een goede bron van vezels, wat helpt om een gezonde spijsvertering en reguliere ontlasting te bevorderen.

Ik maakte er eerder al verschillende gerechten mee. Wat dacht je van deze rode curry met gehaktballetjes en aubergine of deze wortelsoep met za’atar. Allebei ontzettend lekker!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr vegetarische kipstukjes (ik gebruik deze)
  • 1 handje cashewnoten
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml ketjap
  • 2 el hoisin of teriyaki
  • 3 paprika’s
  • 1 kleine broccoli
  • 1 rode peper
  • 1 witte ui en 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bosui
  • sesamzaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • serveertip: rijst of noodles
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de paprika in reepjes, snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit, hak de bosui fijn en snijd de rode peper in ringen.
  2. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de kipstukjes toe samen met een snufje peper en zout en bak even mee. Voeg dan de broccoli en paprika toe met de knoflook en rode peper. Bak een paar minuten.
  3. Voeg nu de cashewnoten, hoisin, ketjap en sojasaus toe met een klein scheutje water. Laat een paar minuten sudderen en blijft af en toe doorroeren.
  4. Garneer de vega kip cashew wok met de bosui en sesamzaadjes en serveer met rijst of noodles.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Kip cashew is een gerecht dat meestal wordt gemaakt door kipstukjes te wokken met cashewnoten, groenten en een smaakvolle saus. Het gerecht schijnt te zijn ontstaan in China en is een populair item op het menu in de Chinese en Zuidoost-Aziatische keuken. Het kan worden geserveerd met rijst of noedels. Ik ging voor een vegetarisch variant en maakte er deze vega kip cashew wok van!

Vega kip cashew wok

Cashewnoten zijn een goede bron van verschillende essentiële voedingsstoffen. Enkele redenen waarom cashewnoten gezond worden beschouwd zijn:

  • Ze zijn rijk aan goede vetten, wat kan helpen om de cholesterolwaarden te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.
  • Ze zijn een goede bron van eiwitten, wat helpt om weefsels in het lichaam te bouwen en te repareren.
  • Cashewnoten zijn ook een goede bron van mineralen zoals magnesium, zink en ijzer. Magnesium is essentieel voor het behoud van gezonde botten en tanden, terwijl zink en ijzer belangrijke rollen spelen bij het behoud van een gezond immuunsysteem.
  • Ze bevatten ook antioxidanten die kunnen helpen om cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, dit kan het risico op chronische ziekten zoals kanker verminderen.
  • Cashewnoten zijn ook een goede bron van vezels, wat helpt om een gezonde spijsvertering en reguliere ontlasting te bevorderen.

Ik maakte er eerder al verschillende gerechten mee. Wat dacht je van deze rode curry met gehaktballetjes en aubergine of deze wortelsoep met za’atar. Allebei ontzettend lekker!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr vegetarische kipstukjes (ik gebruik deze)
  • 1 handje cashewnoten
  • 50 ml sojasaus
  • 50 ml ketjap
  • 2 el hoisin of teriyaki
  • 3 paprika’s
  • 1 kleine broccoli
  • 1 rode peper
  • 1 witte ui en 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bosui
  • sesamzaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout
  • serveertip: rijst of noodles
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de paprika in reepjes, snipper de ui, pers de teentjes knoflook uit, hak de bosui fijn en snijd de rode peper in ringen.
  2. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de kipstukjes toe samen met een snufje peper en zout en bak even mee. Voeg dan de broccoli en paprika toe met de knoflook en rode peper. Bak een paar minuten.
  3. Voeg nu de cashewnoten, hoisin, ketjap en sojasaus toe met een klein scheutje water. Laat een paar minuten sudderen en blijft af en toe doorroeren.
  4. Garneer de vega kip cashew wok met de bosui en sesamzaadjes en serveer met rijst of noodles.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept