Soepseason is nog lang niet voorbij. Ik deel eigenlijk helemaal niet vaak recepten voor soep en dat is zo zonde. Deze romige wortelsoep is alles wat je nodig hebt! Soep is super lekker, makkelijk en gewoon perfect comfortfood op een koude avond. Je kunt er ook heel gemakkelijk restjes groenten in verwerken en met zo’n goedgevulde soep krijg je ook nog heel veel goede voedingsstoffen binnen. Met soep kun je dan ook eindeloos variëren met alle soorten groenten en kruiden die je maar kunt bedenken. Lekker toch?

Romige wortelsoep

Deze romige wortelsoep met onder andere za’atar zit bomvol structuur en smaak. Ik hou zelf van hele dikke soepen, bijna tegen een puree aan. Hou jij daar zelf niet zo van of vind je deze te dik? Dan kun je altijd extra bouillon of water toevoegen, zodat hij voor jou de gewenste dikte krijgt. Ook vind ik het lekker om los te gaan met veel toppings met verschillende structuren. Zo koos ik nu voor onder andere peterselie, chiliflakes, za’atar en stukjes cashewnoot. Heerlijk. Op zoek naar meer soeprecepten? Probeer dan eens deze lasagnesoep met ricotta en basilicum of deze romige pompoensoep.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 kommen):
  • 4 winterpenen
  • handje cherrytomaten
  • 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon
  • handje cashewnoten (deze zijn heel lekker!)
  • chiliflakes naar smaak
  • za’atar naar smaak
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de penen schoon en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en verwijder de schil van de knoflook. Halveer de cherrytomaten. Leg alles op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Masseer in met je handen en schuif voor 20 minuten in de oven.
  3. Verwarm ondertussen de bouillon.
  4. Schep alle groenten in de blender samen met de kokosmelk (hou 2 el achter voor de garnering), bouillon en 1 tl chiliflakes en blend tot een dikke soep. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Garneer de soep met de kokosmelk, peterselie, chiliflakes, za’atar en cashewnoten.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Soepseason is nog lang niet voorbij. Ik deel eigenlijk helemaal niet vaak recepten voor soep en dat is zo zonde. Deze romige wortelsoep is alles wat jij nodig hebt! Soep is super lekker, makkelijk en gewoon perfect comfortfood op een koude avond. Je kunt er ook heel gemakkelijk restjes groenten in verwerken en met zo’n goedgevulde soep krijg je ook nog heel veel goede voedingsstoffen binnen. Met soep kun je dan ook eindeloos variëren met alle soorten groenten en kruiden die je maar kunt bedenken. Lekker toch?

Romige wortelsoep

Deze romige wortelsoep met onder andere za’atar zit bomvol structuur en smaak. Ik hou zelf van hele dikke soepen, bijna tegen een puree aan. Hou jij daar zelf niet zo van of vind je deze te dik? Dan kun je altijd extra bouillon of water toevoegen, zodat hij voor jou de gewenste dikte krijgt. Ook vind ik het lekker om los te gaan met veel toppings met verschillende structuren. Zo koos ik nu voor onder andere peterselie, chiliflakes, za’atar en stukjes cashewnoot. Heerlijk. Op zoek naar meer soeprecepten? Probeer dan eens deze lasagnesoep met ricotta en basilicum of deze romige pompoensoep.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 kommen):
  • 4 winterpenen
  • handje cherrytomaten
  • 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 ml groentebouillon
  • handje cashewnoten (deze zijn heel lekker!)
  • chiliflakes naar smaak
  • za’atar naar smaak
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de penen schoon en snijd in grove stukken. Snipper de sjalot en verwijder de schil van de knoflook. Halveer de cherrytomaten. Leg alles op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Masseer in met je handen en schuif voor 20 minuten in de oven.
  3. Verwarm ondertussen de bouillon.
  4. Schep alle groenten in de blender samen met de kokosmelk (hou 2 el achter voor de garnering), bouillon en 1 tl chiliflakes en blend tot een dikke soep. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Garneer de soep met de kokosmelk, peterselie, chiliflakes, za’atar en cashewnoten.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept