Op zoek naar lekker én verwarmend comfortfood? Deze vegetarische en romige lasagnesoep heeft het allemaal. Lasagnesoep roept misschien wat vraagtekens bij je op, maar als je het eenmaal proeft ben je helemaal om! Het is een kruising tussen een lekkere volle soep en pasta en het is precies wat jij nodig hebt op een regenachtige dag. Het voordeel van deze vegetarische lasagnesoep is dat hij een stuk sneller klaar is dan klassieke lasagne uit de oven. Je hoeft geen lasagne te bouwen en lang te wachten op de oven, maar je doet alles bij elkaar in 1 pan en dit laat je lekker pruttelen. Top de vegetarische lasagnesoep af met wat ricotta, geraspte kaas en basilicum en je hebt geweldig comfortfood! Heb jij liever een soep met een Aziatisch tintje? Ga dan voor deze snelle vega noedelsoep.
Variatie
In klassieke lasagne en lasagnesoep wordt natuurlijk gebruikgemaakt van ‘echt’ gehakt. In dit gerecht gebruik ik dit vegetarisch gehakt. Mocht je voor echt vlees willen gaan kun je het gehakt gewoon rul bakken op hetzelfde moment dat in dit gerecht het vega gehakt erin gaat. Zorg ervoor dat het gehakt helemaal rul is gebakken, voordat je verder gaat met de volgende stap!
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers):
- 200 gr vegetarisch gehakt
- 100 gr ricotta
- 250 ml gezeefde tomaten
- 1 liter groentebouillon (= 1 liter water met 2 bouillonblokjes)
- handje geraspte kaas (ik gebruik altijd oude kaas voor extra zoute smaak)
- X gr lasagnebladen
- 1 grote courgette
- 1 sjalot en 1 teentje knoflook
- 1 el Italiaanse kruiden
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
- Bereid de bouillon voor als je dit nog niet hebt gedaan.
- Snijd de courgette in blokjes en snipper de sjalot. Hak ook de knoflook fijn.
- Verhit wat olie in een diepe grote pan. Fruit hierin de sjalot en knoflook en voeg na 3 minuten het vegetarisch gehakt toe. Bak een paar minuten.
- Voeg de courgette toe samen met een snuf peper, zout en de Italiaanse kruiden. Bak een paar minuten mee.
- Voeg nu de gezeefde tomaten en bouillon toe. Breek de lasagnebladen in gelijke stukken en voeg ook toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. Zet het voor laag en laag voor 8-10 minuten zachtjes pruttelen totdat de lasagnebladen zacht zijn en de soep is ingedikt.
- Hak de basilicum fijn en voeg samen met een handje geraspte kaas en een flinke snuf peper en zout toe aan de soep. Houd wat basilicum en geraspte kaas achter voor de garnering. Mix alles goed door elkaar en laat nog 2 minuten pruttelen.
- Schep de soep in de kommen en garneer met een eetlepel ricotta, extra geraspte kaas en basilicum.
- Eet smakelijk en vergeet de vegetarische lasagnesoep niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Op zoek naar lekker én verwarmend comfortfood? Deze vegetarische en romige lasagnesoep heeft het allemaal. Lasagnesoep roept misschien wat vraagtekens bij je op, maar als je het eenmaal proeft ben je helemaal om! Het is een kruising tussen een lekkere volle soep en pasta en het is precies wat jij nodig hebt op een regenachtige dag. Het voordeel van deze vegetarische lasagnesoep is dat hij een stuk sneller klaar is dan klassieke lasagne uit de oven. Je hoeft geen lasagne te bouwen en lang te wachten op de oven, maar je doet alles bij elkaar in 1 pan en dit laat je lekker pruttelen. Top de vegetarische lasagnesoep af met wat ricotta, geraspte kaas en basilicum en je hebt geweldig comfortfood! Heb jij liever een soep met een Aziatisch tintje? Ga dan voor deze snelle vega noedelsoep.
Variatie
In klassieke lasagne en lasagnesoep wordt natuurlijk gebruikgemaakt van ‘echt’ gehakt. In dit gerecht gebruik ik dit vegetarisch gehakt. Mocht je voor echt vlees willen gaan kun je het gehakt gewoon rul bakken op hetzelfde moment dat in dit gerecht het vega gehakt erin gaat. Zorg ervoor dat het gehakt helemaal rul is gebakken, voordat je verder gaat met de volgende stap!
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
- 200 gr vegetarisch gehakt
- 100 gr ricotta
- 250 ml gezeefde tomaten
- 1 liter groentebouillon (= 1 liter water met 2 bouillonblokjes)
- handje geraspte kaas (ik gebruik altijd oude kaas voor extra zoute smaak)
- X gr lasagnebladen
- 1 grote courgette
- 1 sjalot en 1 teentje knoflook
- 1 el Italiaanse kruiden
- verse basilicum
- peper en zout
- olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
- Bereid de bouillon voor als je dit nog niet hebt gedaan.
- Snijd de courgette in blokjes en snipper de sjalot. Hak ook de knoflook fijn.
- Verhit wat olie in een diepe grote pan. Fruit hierin de sjalot en knoflook en voeg na 3 minuten het vegetarisch gehakt toe. Bak een paar minuten.
- Voeg de courgette toe samen met een snuf peper, zout en de Italiaanse kruiden. Bak een paar minuten mee.
- Voeg nu de gezeefde tomaten en bouillon toe. Breek de lasagnebladen in gelijke stukken en voeg ook toe. Roer alles goed door en breng aan de kook. Zet het voor laag en laag voor 8-10 minuten zachtjes pruttelen totdat de lasagnebladen zacht zijn en de soep is ingedikt.
- Hak de basilicum fijn en voeg samen met een handje geraspte kaas en een flinke snuf peper en zout toe aan de soep. Houd wat basilicum en geraspte kaas achter voor de garnering. Mix alles goed door elkaar en laat nog 2 minuten pruttelen.
- Schep de soep in de kommen en garneer met een eetlepel ricotta, extra geraspte kaas en basilicum.
- Eet smakelijk en vergeet de vegetarische lasagnesoep niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] za’atar en stukjes cashewnoot. Heerlijk. Op zoek naar meer soeprecepten? Probeer dan eens deze lasagnesoep met ricotta en basilicum of deze romige […]