Zin in een lekkere, snelle en gezonde lunch? Wat dacht je van deze snelle noedelsoep. Binnen 10 minuten klaar en lekker vullend. Als je een grotere portie maakt issie ook prima geschikt als diner. Je kunt bij noedelsoep alle kanten op, want bijna elk soort groenten past er goed bij. Ik koos voor een vegetarische variant met een eitje, wortel en snijbonen. Hartstikke makkelijk en super lekker. Ga jij het ook proberen?

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 1000 ml water
- 2 blokjes groentenbouillon
- 2 eieren
- 75 gr wortel julienne
- 75 gr snijbonen
- 3 el sojasaus
- 60 gr noedels/mie (liefst een variant die binnen 2 minuten klaar is)
- chiliflakes
- knoflookpoeder
- peper
WAT MOET JE DOEN:
- Breng het water in een pan aan de kook en voeg de bouillonblokjes en sojasaus toe. Voeg knoflookpoeder toe naar smaak. Laat een paar minuten pruttelen.
- Kook in een andere pan ondertussen twee eieren. Ik kookte mijne 7,5 minuut, maar je kunt gewoon doen wat je zelf lekker vindt.
- Als de eieren klaar zijn, laat je ze schrikken en pel je ze alvast. Leg even opzij.
- Doe de mie bij de bouillon en laat gaar koken.
- Verdeel de noedelsoep over de kommen. Verdeel vervolgens de wortel en snijbonen erover. Snijd de eitjes doormidden en leg bovenop de soep.
- Bestrooi de kommen met een flinke snuf peper en wat chiliflakes.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 1000 ml water
- 2 blokjes groentenbouillon
- 2 eieren
- 75 gr wortel julienne
- 75 gr snijbonen
- 3 el sojasaus
- 60 gr noedels/mie (liefst een variant die binnen 2 minuten klaar is)
- chiliflakes
- knoflookpoeder
- peper
WAT MOET JE DOEN:
- Breng het water in een pan aan de kook en voeg de bouillonblokjes en sojasaus toe. Voeg knoflookpoeder toe naar smaak. Laat een paar minuten pruttelen.
- Kook in een andere pan ondertussen twee eieren. Ik kookte mijne 7,5 minuut, maar je kunt gewoon doen wat je zelf lekker vindt.
- Als de eieren klaar zijn, laat je ze schrikken en pel je ze alvast. Leg even opzij.
- Doe de mie bij de bouillon en laat gaar koken.
- Verdeel de noedelsoep over de kommen. Verdeel vervolgens de wortel en snijbonen erover. Snijd de eitjes doormidden en leg bovenop de soep.
- Bestrooi de kommen met een flinke snuf peper en wat chiliflakes.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Op zoek naar lekker én verwarmend comfortfood? Deze vegetarische en romige lasagnesoep heeft het allemaal. Lasagnesoep roept misschien wat vraagtekens bij je op, maar als je het eenmaal proeft ben je helemaal om! Het is een kruising tussen een lekkere volle soep en pasta en het is precies wat jij nodig hebt op een regenachtige dag. Het voordeel van deze vegetarische lasagnesoep is dat hij een stuk sneller klaar is dan klassieke lasagne uit de oven. Je hoeft geen lasagne te bouwen en lang te wachten op de oven, maar je doet alles bij elkaar in 1 pan en dit laat je lekker pruttelen. Top de vegetarische lasagnesoep af met wat ricotta, geraspte kaas en basilicum en je hebt geweldig comfortfood! Heb jij liever een soep met een Aziatisch tintje? Ga dan voor deze snelle vega noedelsoep. […]