Wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte burgers? Zelfgemaakte vegan burgers! Voor dit recept gebruik ik geen bindmiddelen, enkel natuurlijk ingrediënten, waaronder linzen, wortel en mais. Deze burgers zitten bomvol eiwitten en smaken geweldig op een krokant broodje met frisse salade. Met maar een paar ingrediënten zet je deze burgers in een handomdraai op tafel!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 burgers):
  • 400 gr gekookte linzen
  • 1 winterpeen
  • 75 gr mais
  • 70 gr tomatenpuree
  • handje versgesneden peterselie
  • halve el komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
    Overig:
  • 4 hamburgerbroodjes
  • zakje peen julienne
  • 1 potje rode kool
  • vegan mayo of chilisaus
WAT MOET JE DOEN:
  1. Rasp de wortel en doe samen met 300 gr linzen in een kom. Prak en stamp fijn met een stamper.
  2. Voeg vervolgens de overige 100 gr linzen, de mais, tomatenpuree, peterselie, komijn en knoflook toe. Mix met een spatel door elkaar.
  3. Maak van het mengsel 4 hamburgers van dezelfde grootte. Kneed goed en druk ze heel stevig aan.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of braadpan en bak de burgers om en om 5 minuten per kant op laag vuur.
  5. Maak ondertussen de rauwkost door 100 gr wortel julienne te mengen met 180 gr rode kool. Voeg hier 1 el vegan mayo of chilisaus aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Als de burgers klaar zijn, snijd je de broodjes over. Leg de broodjes met de binnenkant naar beneden in dezelfde pan en laat ze een minuutje toasten.
  7. Leg de burgers op de broodjes en top af met de salade.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 burgers):
  • 400 gr gekookte linzen
  • 1 winterpeen
  • 75 gr mais
  • 70 gr tomatenpuree
  • handje versgesneden peterselie
  • halve el komijn
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
    Overig:
  • 4 hamburgerbroodjes
  • zakje peen julienne
  • 1 potje rode kool
  • vegan mayo of chilisaus
WAT MOET JE DOEN:
  1. Rasp de wortel en doe samen met 300 gr linzen in een kom. Prak en stamp fijn met een stamper.
  2. Voeg vervolgens de overige 100 gr linzen, de mais, tomatenpuree, peterselie, komijn en knoflook toe. Mix met een spatel door elkaar.
  3. Maak van het mengsel 4 hamburgers van dezelfde grootte. Kneed goed en druk ze heel stevig aan.
  4. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan of braadpan en bak de burgers om en om 5 minuten per kant op laag vuur.
  5. Maak ondertussen de rauwkost door 100 gr wortel julienne te mengen met 180 gr rode kool. Voeg hier 1 el vegan mayo of chilisaus aan toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Als de burgers klaar zijn, snijd je de broodjes over. Leg de broodjes met de binnenkant naar beneden in dezelfde pan en laat ze een minuutje toasten.
  7. Leg de burgers op de broodjes en top af met de salade.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept