Voor tropische bowls mag je mij altijd wakker maken. Lekker als lunch, maar ook heerlijk als diner. Je kunt ze makkelijk meenemen naar school of naar het werk, maar ze zijn ook perfect voor thuis. Voor als je even geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Deze heerlijke vegan pokébowl met homemade mangosalsa, pittige vega kip en edamame is precies wat jij nodig hebt! Super smaakvol, fris en bovendien super voedzaam!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 150 gr (zilvervlies)rijst
- 160 gr vega kip (ik heb altijd deze van AH huismerk)
- 150 gr edamame
- 100 ml ketjap
- 75 ml sojasaus
- 1-2 tl sambal
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el hoisin (of anders extra ketjap)
- 1/2 mango
- 1 vleestomaat
- 1/2 rode ui
- bosje verse peterselie
- 1 limoen
- olijfolie
- peper en zout
- optioneel: sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de mango en tomaat in blokjes. Laat even uitlekken als er heel veel vocht uit komt. Snipper ondertussen de ui en doe samen met de mango en tomaat in een schaaltje. Hak een paar takjes peterselie fijn en voeg toe samen met een snuf zout en het sap van de limoen. Mix goed en zet apart.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de vega kip. Voeg na 5 minuten de sambal, het knoflookpoeder, de ketjap, sojasaus en hoisin toe. Mix goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus indikken.
- Nu ga je de bowl maken. Begin met de rijst, gevolgd door de edamame, mangosalsa en de vega kip. Top af met wat extra saus, sesamzaadjes en wat extra peterselie.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Voor tropische bowls mag je mij altijd wakker maken. Lekker als lunch, maar ook heerlijk als diner. Je kunt ze makkelijk meenemen naar school of naar het werk, maar ze zijn ook perfect voor thuis. Voor als je even geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Deze heerlijke vegan pokébowl met homemade mangosalsa, pittige vega kip en edamame is precies wat jij nodig hebt! Super smaakvol, fris en bovendien super voedzaam!
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 150 gr (zilvervlies)rijst
- 160 gr vega kip (ik heb altijd deze van AH huismerk)
- 150 gr edamame
- 100 ml ketjap
- 75 ml sojasaus
- 1-2 tl sambal
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el hoisin (of anders extra ketjap)
- 1/2 mango
- 1 vleestomaat
- 1/2 rode ui
- bosje verse peterselie
- 1 limoen
- olijfolie
- peper en zout
- optioneel: sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de mango en tomaat in blokjes. Laat even uitlekken als er heel veel vocht uit komt. Snipper ondertussen de ui en doe samen met de mango en tomaat in een schaaltje. Hak een paar takjes peterselie fijn en voeg toe samen met een snuf zout en het sap van de limoen. Mix goed en zet apart.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de vega kip. Voeg na 5 minuten de sambal, het knoflookpoeder, de ketjap, sojasaus en hoisin toe. Mix goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus indikken.
- Nu ga je de bowl maken. Begin met de rijst, gevolgd door de edamame, mangosalsa en de vega kip. Top af met wat extra saus, sesamzaadjes en wat extra peterselie.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie