Ik ben GEK op falafel! Ik koop het echt elke week en een het als lunch, diner of soms zelfs als snack. Het chille aan falafel vind ik dat je het op heel veel verschillende manieren kunt eten. Door een curry, op een broodje, in een wrap, in een salade of gewoon los. Alles is mogelijk. Deze keer ging ik voor een overheerlijke salade met ontzettend veel groenten. Hij zit daardoor bomvolle vitaminen, voedingsstoffen en eiwitten. Je zit gegarandeerd vol voor de komende uren. Puur genot!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2oo gr bloemkoolrijst
  • 100 gr falafel
  • 100 gr edamame boontjes
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 2-3 el hummus naturel
  • handje romaine sla (of rucola)
  • 1 el chilisaus
  • peper en zout
  • optioneel: chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verhit een scheut (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst 5 minuten. Voeg een flinke snuf zout en peper toe en eventueel nog andere kruiden, zoals uienpoeder, knoflookpoeder of paprikapoeder. Enkel peper en zout is ook goed!
  2. Haal na 5 minuten de bloemkool uit de pan en verhit opnieuw een scheutje olijfolie. Bak nu de falafel aan beide kanten goudbruin.
  3. Ondertussen bekleed je een diep bord met een handje romaine sla. Vervolgens schep je daar de bloemkoolrijst, edamame boontjes en granaatappelpitjes over. Als de falafel klaar is, voeg je deze ook toe samen met de hummus, chilisaus en chiliflakes.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2oo gr bloemkoolrijst
  • 100 gr falafel
  • 100 gr edamame boontjes
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 2-3 el hummus naturel
  • handje romaine sla (of rucola)
  • 1 el chilisaus
  • peper en zout
  • optioneel: chiliflakes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verhit een scheut (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst 5 minuten. Voeg een flinke snuf zout en peper toe en eventueel nog andere kruiden, zoals uienpoeder, knoflookpoeder of paprikapoeder. Enkel peper en zout is ook goed!
  2. Haal na 5 minuten de bloemkool uit de pan en verhit opnieuw een scheutje olijfolie. Bak nu de falafel aan beide kanten goudbruin.
  3. Ondertussen bekleed je een diep bord met een handje romaine sla. Vervolgens schep je daar de bloemkoolrijst, edamame boontjes en granaatappelpitjes over. Als de falafel klaar is, voeg je deze ook toe samen met de hummus, chilisaus en chiliflakes.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept