Sinds een tijdje gebruik ik steeds vaker tahin tijdens het koken en bakken. Deze vegan sesampasta’s zijn verkrijgbaar in alle soorten en smaken en ze zijn perfect om te gebruiken als vervanging van bijvoorbeeld pindakaas of andere notenpasta’s. Je kunt tahin ook gebruiken in bijvoorbeeld sauzen, zelfgemaakte hummus of gewoon los op brood. Erg lekker! Ik maakte er deze sesamkoekjes van die echt ge-wel-dig waren van smaak. Een gezond en plantaardig tussendoortje/snack en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 10 minuten oven

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 10 koekjes):
  • 100 gr tahin cacao
  • 200 gr amandelmeel
  • 40 ml plantaardige melk
  • 3 el agavesiroop (of honing, maple syrup etc.)
  • 1 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • snufje zout
  • 3 el witte sesamzaadjes
  • 3 el zwarte sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de tahin samen met het amandelmeel, de melk, de agavesiroop, het bakpoeder, de vanille essence en het zout in een kom. Mix met een spatel tot er een plakkerige bal deed ontstaat. Is het nog te droog? Voeg dan wat extra melk toe.
  3. Mix ondertussen op een bordje de witte met de zwarte sesamzaadjes.
  4. Pak een stukje van het deeg en rol het tot een bolletje. Rol het bolletje door de sesamzaadjes in zodat ze eraan blijven plakken. Leg het bolletje vervolgens op de bakplaat en druk plat met de onderkant van een glas, zodat er een mooi rond koekje ontstaat. Herhaal tot het deeg op is.
  5. Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Na 10 minuten haal je ze eruit. Let op: ze zijn nog zacht. Dit hoort zo, geen zorgen. Laat de koekjes helemaal afkoelen tot ze harder zijn geworden.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 10 koekjes):
  • 100 gr tahin cacao
  • 200 gr amandelmeel
  • 40 ml plantaardige melk
  • 3 el agavesiroop (of honing, maple syrup etc.)
  • 1 tl bakpoeder
  • paar drupjes vanille essence
  • snufje zout
  • 3 el witte sesamzaadjes
  • 3 el zwarte sesamzaadjes
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de tahin samen met het amandelmeel, de melk, de agavesiroop, het bakpoeder, de vanille essence en het zout in een kom. Mix met een spatel tot er een plakkerige bal deed ontstaat. Is het nog te droog? Voeg dan wat extra melk toe.
  3. Mix ondertussen op een bordje de witte met de zwarte sesamzaadjes.
  4. Pak een stukje van het deeg en rol het tot een bolletje. Rol het bolletje door de sesamzaadjes in zodat ze eraan blijven plakken. Leg het bolletje vervolgens op de bakplaat en druk plat met de onderkant van een glas, zodat er een mooi rond koekje ontstaat. Herhaal tot het deeg op is.
  5. Bak de koekjes 10 minuten in de oven. Na 10 minuten haal je ze eruit. Let op: ze zijn nog zacht. Dit hoort zo, geen zorgen. Laat de koekjes helemaal afkoelen tot ze harder zijn geworden.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept