Ik val maar meteen met de deur in huis: ik hou niet van sushi! Tot grote verbazing en zeker ook tot groot ongemak van veel vriendinnen, ben ik volgens mij een van de weinige personen op aarde die er gewoon echt niet blij van wordt. Ik weet niet hoe het komt, want ik ben bijvoorbeeld wel dol op tapas. Misschien komt het omdat ik geen grote visliefhebber, geen idee. In ieder geval kun je me wel blij maken met deze sushibowl! Ontzettend makkelijk om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. 100% vegan en 100% fantastisch! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 1 norivel
  • (sushi)rijst
  • blikje edamame boontjes
  • halve komkommer
  • halve avocado
  • kwart zakje wortel julienne
    Sausje:
  • 1 tl sriracha
  • 1 el vegan mayo
  • 1 tl sojasaus
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruikte normale rijst, maar je kunt ook sushirijst gebruiken.
  2. Snijd de komkommer en avocado in blokjes en het norivel in reepjes.
  3. Voor de saus meng je de sriracha met de mayo en de sojasaus.
  4. Giet de rijst af en beleg de bowl met het norivel, de edamame boontjes, komkommer en avocado. Sluit af met een paar lepels van de saus.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 1 norivel
  • (sushi)rijst
  • blikje edamame boontjes
  • halve komkommer
  • halve avocado
  • kwart zakje wortel julienne
    Sausje:
  • 1 tl sriracha
  • 1 el vegan mayo
  • 1 tl sojasaus
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruikte normale rijst, maar je kunt ook sushirijst gebruiken.
  2. Snijd de komkommer en avocado in blokjes en het norivel in reepjes.
  3. Voor de saus meng je de sriracha met de mayo en de sojasaus.
  4. Giet de rijst af en beleg de bowl met het norivel, de edamame boontjes, komkommer en avocado. Sluit af met een paar lepels van de saus.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept