In de winter doe ik niets liever dan koken! Zeker op koude en regenachtige dagen breng ik al mijn tijd door achter het fornuis. Warme en kruidige gerechten brengen elke avond veel genot aan de eettafel. Deze vegetarische kip kerrie is een echte topper! Hij is binnen een half uurtje klaar en zo ontzettend smaakvol! Serveer hem met rijst of noodles.

Variatie

Je kunt eindeloos variëren met de groenten bij deze vegetarische kip kerrie. Ik ging voor sperziebonen, maar je kunt dit vervangen voor bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, courgette of prei. Toch liever een andere curry proberen? Deze vegetarische curry met aubergine en balletjes is ook fantastisch en net zo smaakvol.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 300 gr vega kip (ik gebruik altijd deze)
  • 500 gr sperziebonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml groentenbouillon (= 400 ml water + 1 bouillonblokje)
  • 1 rode peper
  • 1 el maizena
  • 1 witte ui 1 teentje knoflook
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el kurkuma
  • paar stengels bosui
  • sesamzaad
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: verse koriander of peterselie
  • suggestie: rijst of noodles als bijgerecht
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en kook in ongeveer 7 minuten beetgaar.
  2. Snipper de ui. Hak de helft van de rode peper fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de vega kip toe samen met de halve rode peper en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg nu het kerriepoeder, de knoflook, kurkuma, kokosmelk en bouillon toe aan de pan. Roer het geheel goed door en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Mix de maïzena met een klein beetje water in een glas en voeg samen met wat peper en zout en de sperziebonen toe aan het gerecht. Roer goed door en laat de saus nog even indikken.
  4. Snijd ondertussen de bosui en de andere helft van de rode peper in ringen. Hak ook de peterselie of koriander fijn.
  5. Serveer de vegetarische kip kerrie stoof met de bosui, extra rode peper, sesamzaadjes en verse kruiden.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

In de winter doe ik niets liever dan koken! Zeker op koude en regenachtige dagen breng ik al mijn tijd door achter het fornuis. Warme en kruidige gerechten brengen elke avond veel genot aan de eettafel. Deze vegetarische kip kerrie is een echte topper! Hij is binnen een half uurtje klaar en zo ontzettend smaakvol! Serveer hem met rijst of noodles.

Variatie

Je kunt eindeloos variëren met de groenten bij deze vegetarische kip kerrie. Ik ging voor sperziebonen, maar je kunt dit vervangen voor bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, courgette of prei. Toch liever een andere curry proberen? Deze vegetarische curry met aubergine en balletjes is ook fantastisch en net zo smaakvol.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 300 gr vega kip (ik gebruik altijd deze)
  • 500 gr sperziebonen
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml groentenbouillon (= 400 ml water + 1 bouillonblokje)
  • 1 rode peper
  • 1 el maizena
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el kurkuma
  • paar stengels bosui
  • sesamzaad
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: verse koriander of peterselie
  • suggestie: rijst of noodles als bijgerecht
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en kook in ongeveer 7 minuten beetgaar.
  2. Snipper de ui. Hak de helft van de rode peper fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de vega kip toe samen met de halve rode peper en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Hak de knoflook fijn. Voeg nu het kerriepoeder, de knoflook, kurkuma, kokosmelk en bouillon toe aan de pan. Roer het geheel goed door en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Mix de maïzena met een klein beetje water in een glas en voeg samen met wat peper en zout en de sperziebonen toe aan het gerecht. Roer goed door en laat de saus nog even indikken.
  4. Snijd ondertussen de bosui en de andere helft van de rode peper in ringen. Hak ook de peterselie of koriander fijn.
  5. Serveer de vegetarische kip kerrie stoof met de bosui, extra rode peper, sesamzaadjes en verse kruiden.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept