Nieuw jaar, nieuwe voornemens. Vorig jaar was een van mijn voornemens om minder vlees te consumeren en dat is absoluut gelukt. Dit jaar hoop ik ook weer minder vlees te eten en daarom experimenteer ik ook deze keer weer met vega varianten van klassieke gerechten. Een van die klassiekers is spaghetti bolognese. Absoluut een van mijn favoriete pasta’s. Ik maakte er een vega variant van met zwarte linzen. Het resultaat? Verbluffend! Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak spaghetti
  • 300 gr wortelen
  • 400 gr (kant en klare) linzen
  • 800 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: Parmezaanse kaas ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de wortel en paprika in blokjes en snijd de sjalot fijn.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de sjalot. Voeg na 3 minuten de wortel en paprika toe en bak 5 minuten.
  4. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl knoflookpoeder.
  5. Voeg vervolgens de passata en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Als de saus kookt, zet je het vuur laag.
  6. Voeg nu de oregano, basilicum en linzen toe en roer door. Laat 5 minuten pruttelen.
  7. Giet de spaghetti af en serveer apart van de saus. Verdeel de pasta en saus over de borden en garneer met wat Parmezaanse kaas.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 pak spaghetti
  • 300 gr wortelen
  • 400 gr (kant en klare) linzen
  • 800 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 bouillonblokje
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: Parmezaanse kaas ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de wortel en paprika in blokjes en snijd de sjalot fijn.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit hierin de sjalot. Voeg na 3 minuten de wortel en paprika toe en bak 5 minuten.
  4. Breng op smaak met peper, zout en 1 tl knoflookpoeder.
  5. Voeg vervolgens de passata en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Als de saus kookt, zet je het vuur laag.
  6. Voeg nu de oregano, basilicum en linzen toe en roer door. Laat 5 minuten pruttelen.
  7. Giet de spaghetti af en serveer apart van de saus. Verdeel de pasta en saus over de borden en garneer met wat Parmezaanse kaas.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept