Borrelen is life en uiteraard hoort daar een goede borrelplank bij! Zelf vind ik het heerlijk om lekkere hapjes te maken die niet alleen lekker zijn, maar ook mooi voor het oog. Vandaag maakte ik deze gezonde vegetarische én vegan empanada’s gemaakt van groentenwraps. Ik vulde de empanada’s met courgette, paprika, ui, tomatenpuree en verschillende kruiden. Je vouwt ze dicht, even in de oven en klaar! Zo makkelijk kan het zijn. Ga jij deze gezonde borrelhap maken? Vergeet dan niet een foto te delen van jouw creatie!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (+/- 9 empanada’s):
  • 3 groentenwraps
  • 1 paprika
  • halve courgette
  • 1 ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder pikant
  • klein beetje (amandel)melk
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en doe hier alle groenten in. Bak 10 minuten. Voeg na 5 minuten de tomatenpuree, het komijnzaad, paprikapoeder en wat peper en zout toe.
  4. Steek ondertussen met een glas 3 rondjes uit elke wrap, zodat je 9 kleine rondjes hebt.
  5. Als de groenten zacht zijn, schep je met een theelepel een deel van het mengsel in de rondjes en druk je de randen aan met een vork. Als de randen niet goed dichtplakken, kun je ze een beetje nat maken. Herhaal voor alle andere empanada’s.
  6. Leg alle empanada’s op de bakplaat en bestrijk ze met wat plantaardige melk. Bestrooi ze met wat sesamzaadjes en bak ze 7 minuten in de oven.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (+/- 9 empanada’s):
  • 3 groentenwraps
  • 1 paprika
  • halve courgette
  • 1 ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder pikant
  • klein beetje (amandel)melk
  • sesamzaadjes
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in blokjes.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en doe hier alle groenten in. Bak 10 minuten. Voeg na 5 minuten de tomatenpuree, het komijnzaad, paprikapoeder en wat peper en zout toe.
  4. Steek ondertussen met een glas 3 rondjes uit elke wrap, zodat je 9 kleine rondjes hebt.
  5. Als de groenten zacht zijn, schep je met een theelepel een deel van het mengsel in de rondjes en druk je de randen aan met een vork. Als de randen niet goed dichtplakken, kun je ze een beetje nat maken. Herhaal voor alle andere empanada’s.
  6. Leg alle empanada’s op de bakplaat en bestrijk ze met wat plantaardige melk. Bestrooi ze met wat sesamzaadjes en bak ze 7 minuten in de oven.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept