Ik ben sinds een tijdje helemaal fan van voedselbowls! Ik maak ze voor ontbijt (smoothie, havermout), maar ook voor diner! Bowls zijn ontzettend makkelijk om samen te stellen. Je begint met granen (rijst, quinoa) en voegt daar alle soorten groenten die je maar wil aan toe. Vervolgens top je af met een lekkere dressing en klaar is kees! Lees gauw verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 oranje zoete aardappels
  • 2 paarse zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 1 avocado
  • rijst
  • halve komkommer
  • handje cherrytomatenVoor de dressing
  • 5 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de zoete aardappels schoon en snijd ze in blokjes (je hoeft ze niet te schillen). Snijd ook de courgette in blokjes en de samen met de zoete aardappel in een bak. Doe er was olijfolie, peper en zout bij en hussel goed door elkaar.
  3. Leg de courgette en zoete aardappel op de bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Halveer de avocado en de tomaatjes en snijd de komkommer in schijfjes.
  6. Mix alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet apart.
  7. Haal de groenten uit de oven en giet de rijst af.
  8. Nu ga je de bowl maken. Pak een diep bord en begin met de rijst, gevolgd door de groenten, komkommer, tomaat en avocado. Top af met de dressing.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 oranje zoete aardappels
  • 2 paarse zoete aardappels
  • 1 courgette
  • 1 avocado
  • rijst
  • halve komkommer
  • handje cherrytomatenVoor de dressing
  • 5 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de zoete aardappels schoon en snijd ze in blokjes (je hoeft ze niet te schillen). Snijd ook de courgette in blokjes en de samen met de zoete aardappel in een bak. Doe er was olijfolie, peper en zout bij en hussel goed door elkaar.
  3. Leg de courgette en zoete aardappel op de bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven.
  4. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Halveer de avocado en de tomaatjes en snijd de komkommer in schijfjes.
  6. Mix alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en zet apart.
  7. Haal de groenten uit de oven en giet de rijst af.
  8. Nu ga je de bowl maken. Pak een diep bord en begin met de rijst, gevolgd door de groenten, komkommer, tomaat en avocado. Top af met de dressing.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept