De perfecte borrelhap of borreldip: whipped feta met geroosterde tomaatjes.

Whipped feta wordt in het Nederlands vertaald als “opgeklopte feta”. Het is een romige en smaakvolle spread gemaakt van fetakaas. Het wordt bereid door feta kaas te mengen met andere ingrediënten zoals roomkaas, yoghurt, citroensap, olijfolie, of kruiden en specerijen. Het mengsel wordt opgeklopt tot een gladde en luchtige consistentie, waardoor het smeerbaar en dip-achtig wordt.

Whipped eeta is een veelzijdig product dat op verschillende manieren gebruikt kan worden. Het kan gesmeerd worden op crackers of geroosterd brood, gebruikt worden als dip voor groenten of chips of verwerkt worden in sandwiches, wraps, salades of pastagerechten. De pittigheid van de fetakaas in combinatie met de romige textuur maakt opgeklopte feta een populaire keuze om smaak en toe te voegen aan verschillende gerechten.

Hoe maak je whipped feta?

Whipped feta is bijzonder populair, maakt nog steeds heeft niet iedereen het ontdekt. Deze whipped feta met geroosterde tomaatjes serveer ik bijvoorbeeld altijd bij borrels of verjaardagen en altijd zijn er mensen die het nog niet kennen. Het fijne aan dit recept is dat het in nog geen 10 minuten klaar is (als je het roosteren van de tomaatjes niet meerekent). Om de basis voor whipped feta te maken, hoef je namelijk alleen maar de feta met wat smaakmakers in een keukenmachine te doen en het te blenden tot een gladde massa. Je kunt hiervoor natuurlijk ook een staafmixer gebruiken.

Benieuwd wat je allemaal kunt maken met whipped feta? Wat dacht je van deze crostini met edamame, harissa en whipped feta. Heerlijk, verrassend en lekker! Of wat dacht je van deze maiskolf van de bbq met whipped feta en crispy chili olie? Ook makkelijk, snel en super lekker.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 bord):
  • 2 blokken feta
  • 2 el olijfolie
  • 3 el crème fraiche
  • peper en zout
  • 200 gr gekleurde cherrytomaten
  • verse basilicumOverige toppings
  • 2 el honing of agavesiroop
  • fijngehakte pistachenootjes
  • geroosterde pijnboompitten
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de tomaatjes erover en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Masseer in en schuif voor 10-15 minuten in de oven totdat ze openbarsten.
  2. Ondertussen maak je de whipped feta door de feta in een keukenmachine te doen samen met 2 el water, 2 el olijfolie, de crème fraîche en een flinke snuf peper en zout. Als het te korrelig blijft, kun je altijd extra water of olijfolie toevoegen.
  3. Als topping gebruik ik honing, pistachenootjes en pijnboompitten, maar je kunt hierbij natuurlijk helemaal losgaan naar eigen inzicht. Verdeel de whipped feta met een lepel over een bord en strijk glad. Top af met wat olijfolie, peper en zout, honing/agavesiroop, de tomaatjes, verse basilicum, fijngehakte pistachenootjes en geroosterde pijnboompitten.
  4. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept