Mijn favoriete borrelhapje van het moment is whipped feta met hot honey. Whipped feta, een heerlijke delicatesse die de laatste tijd steeds meer populariteit wint, heeft zijn oorsprong in de mediterrane keuken. Oorspronkelijk afkomstig uit Griekenland, is feta een traditionele kaas gemaakt van schapen- of geitenmelk of soms een mix van beide.
Het proces van het ‘whippen’ van feta is eigenlijk niets minder dan het mixen of prakken van de kaas waardoor het naar een geheel nieuw niveau wordt tilt. Door de feta te mengen met olijfolie, kruiden en soms knoflook, ontstaat een zijdezachte, romige textuur die perfect is om te dippen, te smeren op toast of te gebruiken als topping voor salades en pasta’s. Hierna wil je echt nooit meer anders, geloof me!
De populariteit van whipped feta is te danken aan zijn veelzijdigheid en heerlijke smaak. Het voegt een rijke, zoute smaak toe aan gerechten en kan worden aangepast aan verschillende smaakvoorkeuren door het toevoegen van kruiden zoals basilicum, oregano of tijm. Of zoals in dit gerecht: met hot honey. Zo heb je zout, zoet én spicy in een.
Whipped feta met hot honey
Deze whipped feta met hot honey is zo lekker doordat hij zoet, zout én spicy combineert. Je kunt er lekker in dippen met een stokbroodje of toastje én bovendien ziet het er prachtig uit als je het mooi opmaakt op een bord. En het allerbeste? Het staat binnen no time op tafel. Zo hoef jij weinig moeite te doen om indruk te maken op jouw gasten!
Meer inspiratie
Eerder maakte ik deze whipped feta met geroosterde tomaatjes. Die is ook fantastisch lekker en iets minder pittig. En als we het toch over kaas hebben: deze camembert uit de oven zou ook niet misstaan op jouw borrelplank deze week. Welke je ook kiest, je gaat er zeker weten van genieten.
Geef een reactie