Eerder zei ik al dat een van mijn voornemens van dit jaar is om minder vlees te eten. Uiteraard zijn er genoeg lekkere vleesvervangers te vinden in het supermarkt, maar wist je dat je ze ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Ik maakte deze zoete aardappelburgers met rode ui en peterselie. Ontzettend makkelijk en hartstikke voedzaam. Ga jij ze uitproberen? Lees snel verder voor het recept.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 burgers):
  • 2 grote zoete aardappels
  • 3 el speltmeel
  • 1 ei
  • handje peterselie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de aardappelen (met schil) ongeveer 15-20 minuten tot ze zacht zijn geworden. Prik er met een mes of vork in om te checken of ze goed zacht zijn.
  2. Haal de schil van de aardappels en doe ze in een kom. Voeg het meel en het ei toe en stamp/roer tot een gladde massa.
  3. Snijd de rode ui en peterselie fijn en voeg samen met het knoflookpoeder en wat peper en zout toe aan de massa. Schep goed om.
  4. Verdeel de massa in vier delen en maak met je handjes burgertjes. Leg ze even opzij op een stukje bakpapier, dan blijven ze nergens aan plakken. Het mengsel kan plakkerig zijn, dat hoort zo. Als je het echt te plakkerig vindt, voeg dat wat extra meel toe.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten in ongeveer 2-3 minuten krokant.
  6. Serveer je burgers op een broodje of met wat groenten.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 burgers):
  • 2 grote zoete aardappels
  • 3 el speltmeel
  • 1 ei
  • handje peterselie
  • 1 kleine rode ui
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie om in te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan water aan de kook en kook de aardappelen (met schil) ongeveer 15-20 minuten tot ze zacht zijn geworden. Prik er met een mes of vork in om te checken of ze goed zacht zijn.
  2. Haal de schil van de aardappels en doe ze in een kom. Voeg het meel en het ei toe en stamp/roer tot een gladde massa.
  3. Snijd de rode ui en peterselie fijn en voeg samen met het knoflookpoeder en wat peper en zout toe aan de massa. Schep goed om.
  4. Verdeel de massa in vier delen en maak met je handjes burgertjes. Leg ze even opzij op een stukje bakpapier, dan blijven ze nergens aan plakken. Het mengsel kan plakkerig zijn, dat hoort zo. Als je het echt te plakkerig vindt, voeg dat wat extra meel toe.
  5. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de burgers aan beide kanten in ongeveer 2-3 minuten krokant.
  6. Serveer je burgers op een broodje of met wat groenten.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept