Wat is er chiller dan een eenpanscurry? Het enige wat je moet doen is alles even snijden en vervolgens laat je het lekker klaarstoven in kokosmelk. Ook ideaal na carnaval, want je kan de vitamientjes vast en zeker goed gebruiken. In deze curry zit zoete aardappel, wortel, courgette, prei en taugé, maar als je een van die ingrediënten niet lekker vindt, kun je het makkelijk weglaten of vervangen door iets anders. Dat is het handige van curry’s: je kunt er eindloos mee variëren. Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 teentje knoflook, 1 sjalot, 2 cm gember
  • 1 kg zoete aardappel
  • klein bakje taugé
  • 2 preien
  • 2 courgettes
  • 500 gr wortelen
  • 300 ml groentebouillon (= 300 ml kokend water met 2 blokjes groentebouillon)
  • 2 blikjes kokosmelk
  • 3 el kurkuma
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 rood pepertje
  • peper en zout
  • olijfolie om te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes en zet apart. Snijd ook de prei in ringen, de courgette in blokjes en de wortel in schijfjes.
  2. Snijd ook de sjalot, knoflook, gember en chilipeper fijn.
  3. Bak de knoflook, sjalot en gember kort aan in een scheut olijfolie.
  4. Voeg de courgette, prei en taugé toe en bak even mee.
  5. Voeg nu de groentebouillon en kokosmelk toe en roer goed door.
  6. Voeg de zoete aardappel. wortel, kurkuma, kerrie en de helft van het rode pepertje toe. Laat 10-15 minuten koken en roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Proef na 15 minuten hoe de curry smaakt. Als je hem pittig genoeg vindt, laat je het andere halve pepertje halverwege. Als je wat meer pit wil, voeg je nog wat extra toe.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 teentje knoflook, 1 sjalot, 2 cm gember
  • 1 kg zoete aardappel
  • klein bakje taugé
  • 2 preien
  • 2 courgettes
  • 500 gr wortelen
  • 300 ml groentebouillon (= 300 ml kokend water met 2 blokjes groentebouillon)
  • 2 blikjes kokosmelk
  • 3 el kurkuma
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 rood pepertje
  • peper en zout
  • olijfolie om te bakken
WAT MOET JE DOEN:
  1. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes en zet apart. Snijd ook de prei in ringen, de courgette in blokjes en de wortel in schijfjes.
  2. Snijd ook de sjalot, knoflook, gember en chilipeper fijn.
  3. Bak de knoflook, sjalot en gember kort aan in een scheut olijfolie.
  4. Voeg de courgette, prei en taugé toe en bak even mee.
  5. Voeg nu de groentebouillon en kokosmelk toe en roer goed door.
  6. Voeg de zoete aardappel. wortel, kurkuma, kerrie en de helft van het rode pepertje toe. Laat 10-15 minuten koken en roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Proef na 15 minuten hoe de curry smaakt. Als je hem pittig genoeg vindt, laat je het andere halve pepertje halverwege. Als je wat meer pit wil, voeg je nog wat extra toe.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept