Burrata kan ik elke dag wel eten. Zo freaking romig: ik hou ervan. In combinatie met zoete gegrilde perzik, agavesiroop, basilicum én zoute ham, is dit een lunch waar je u tegen zegt! Gegarandeerd genieten met dit super eenvoudige recept! Lees je mee?
WAT HEB JE NODIG (1 pers – 2 boterhammen):
- 2 boterhammen naar keuze
- 1/2 bol burrata
- 1 kleine perzik
- 4 plakjes parmaham
- handje basilicumblaadjes
- 1 el agavesiroop
- 1 el olijfolie naar keuze
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verhit een grillpan en snijd de perzik in plakjes. Grill de perzik aan beide kanten, totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Vergeet je grillpan eventueel niet in te vetten met olijfolie als hij snel aankoekt.
- Rooster de boterhammen in de broodrooster (kan ook onder het tostijzer of in de oven) en snijd de basilicum fijn.
- Verdeel de burrata over de boterhammen en beleg met de parmaham, gegrilde perzik en basilicum.
- Top af met de agavesiroop en een flinke snuf peper en zout.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Burrata kan ik elke dag wel eten. Zo freaking romig: ik hou ervan. In combinatie met zoete gegrilde perzik, agavesiroop, basilicum én zoute ham, is dit een lunch waar je u tegen zegt! Gegarandeerd genieten met dit super eenvoudige recept! Lees je mee?
WAT HEB JE NODIG (1 pers. – 2 boterhammen):
- 2 boterhammen naar keuze
- 1/2 bol burrata
- 1 kleine perzik
- 4 plakjes parmaham
- handje basilicumblaadjes
- 1 el agavesiroop
- 1 el olijfolie naar keuze
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verhit een grillpan en snijd de perzik in plakjes. Grill de perzik aan beide kanten, totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Vergeet je grillpan eventueel niet in te vetten met olijfolie als hij snel aankoekt.
- Rooster de boterhammen in de broodrooster (kan ook onder het tostijzer of in de oven) en snijd de basilicum fijn.
- Verdeel de burrata over de boterhammen en beleg met de parmaham, gegrilde perzik en basilicum.
- Top af met de agavesiroop en een flinke snuf peper en zout.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Burrata is toch wel de vondst van de eeuw wat mij betreft! Super romig, smaakvol en echt de verrijker van elk gerecht. Deze pastasalade met burrata, perzik en basilicum staat binnen 15 minuten op tafel. Een culinair hoogstandje waarmee je eenvoudig indruk kunt maken. Bovendien lekker zomers, makkelijk om mee te nemen en zowel te eten als lunch én diner. Win-win, toch? Deze heerlijke combinatie werkt ook goed op toast. Het recept daarvan vind je hier! […]
[…] (zoet/hartig) of kazen. Het kan bij mij niet gek genoeg. In het voorjaar maakte ik bijvoorbeeld toast met burrata en gegrilde perzik. Dit was een absolute hit en dit recept ging viral op zowel Instagram als TikTok. Ik besloot er nu […]