Saai broodbeleg? Dat komt bij mij niet voor. Ik ben namelijk van mening dat je werkelijk alles op een boterham kunt doen. Van gegrilde groenten en gegrild fruit tot alle soorten spreads (zoet/hartig) of kazen. Het kan bij mij niet gek genoeg. In het voorjaar maakte ik bijvoorbeeld toast met burrata en gegrilde perzik. Dit was een absolute hit en dit recept ging viral op zowel Instagram als TikTok. Ik besloot er nu een najaarsvariant op te maken met kaki!

Gegrilde kaki

Wat is een kaki eigenlijk? Een kaki wordt ook wel Sharonfruit genoemd en lijkt qua vorm en feeling op een soort tomaat. Hij smaakt echter heel anders. Hoe smaakt een kaki dan? De smaak is erg zoet en lijkt een beetje op een kruising tussen perzik en abrikoos. Je eet hem gewoon net zoals een appel. De kaki leent zich ook goed voor salades en dus ook voor op brood. Ik maakt er een heerlijke toast met burrata en gegrilde kaki mee. Top het broodje af met parmaham, basilicum en een beetje agavesiroop (of honing) en je hebt een fantastische lunch!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2 boterhammen naar keuze (ik ging voor dit maisbrood)
  • 1/2 bol burrata
  • 1 kaki
  • 2 plakjes parmaham
  • handje basilicumblaadjes
  • 1 el agavesiroop (of honing)
  • peper en zout
  • klein beetje olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de kaki in plakjes. Verhit een grillpan en vet heel licht in met wat olijfolie. Grill de plakjes kaki aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
  2. Rooster de boterhammen in de broodrooster (kan ook onder het tostijzer of in de oven) en snijd de basilicum fijn.
  3. Verdeel de burrata over de boterhammen en beleg met de parmaham, gegrilde kaki en basilicum.
  4. Top af met de agavesiroop en een flinke snuf peper en zout.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Saai broodbeleg? Dat komt bij mij niet voor. Ik ben namelijk van mening dat je werkelijk alles op een boterham kunt doen. Van gegrilde groenten en gegrild fruit tot alle soorten spreads (zoet/hartig) of kazen. Het kan bij mij niet gek genoeg. In het voorjaar maakte ik bijvoorbeeld toast met burrata en gegrilde perzik. Dit was een absolute hit en dit recept ging viral op zowel Instagram als TikTok. Ik besloot er nu een najaarsvariant op te maken met kaki!

Gegrilde kaki

Wat is een kaki eigenlijk? Een kaki wordt ook wel Sharonfruit genoemd en lijkt qua vorm en feeling op een soort tomaat. Hij smaakt echter heel anders. Hoe smaakt een kaki dan? De smaak is erg zoet en lijkt een beetje op een kruising tussen perzik en abrikoos. Je eet hem gewoon net zoals een appel. De kaki leent zich ook goed voor salades en dus ook voor op brood. Ik maakt er een heerlijke toast met burrata en gegrilde kaki mee. Top het broodje af met parmaham, basilicum en een beetje agavesiroop (of honing) en je hebt een fantastische lunch!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 2 boterhammen naar keuze (ik ging voor dit maisbrood)
  • 1/2 bol burrata
  • 1 kaki
  • 2 plakjes parmaham
  • handje basilicumblaadjes
  • 1 el agavesiroop (of honing)
  • peper en zout
  • klein beetje olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de kaki in plakjes. Verhit een grillpan en vet heel licht in met wat olijfolie. Grill de plakjes kaki aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
  2. Rooster de boterhammen in de broodrooster (kan ook onder het tostijzer of in de oven) en snijd de basilicum fijn.
  3. Verdeel de burrata over de boterhammen en beleg met de parmaham, gegrilde kaki en basilicum.
  4. Top af met de agavesiroop en een flinke snuf peper en zout.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept