We maken vandaag weer stamppot! Ik ben absoluut geen fan van gekookte aardappelen en de stamppot zoals ik hem thuis altijd kreeg, was vaak droog en melig. Ik ben deze winter een stamppot miniserie gestart waarin ik alles behalve your average stamppot op tafel zet. Ik experimenteer met vega(n), vlees en vis. Op het oog lijken het soms vreemde combinaties, maar de smaken zijn echt geweldig. In deze aflevering gaan we aan de slag met mijn favoriete groente van dit moment: pompoen!

Pompoenstamppot met kikkererwten

Ben jij ook zo gek op pompoen? Ik wel! Je kunt het in werkelijk elk gerecht gebruiken. Ik maakte er eerder al deze pompoencurry en deze pompoenrisotto mee. Vandaag gaan we voor een heerlijke vegetarische stamppot met pittige kikkererwten en feta. Een echt smaakbom met niet alleen heel veel smaken, maar ook heel veel texturen. Zo zet jij een fantastische maaltijd op tafel die ook nog eens heel erg lekker en bovendien voedzaam is. Klinkt goed, toch?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 personen):
  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 1 grote flespompoen (of 800 gr pompoenblokjes uit de koeling of vriezer)
  • 1 blik kikkererwten à 400 gr
  • 1 bouillonblokje naar keuze
  • twee handjes rucola
  • 100 gr feta
  • 2 el sambal
  • 1 el za’atar
  • 1 tl knofookpoeder
  • zwarte peper en zeezout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  2. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe hetzelfde voor de pompoen. Doe de aardappelen en pompoen samen in het water en kook in 15 minuten zacht en gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  4. Mix de sambal met de za’atar en wat olijfolie. Verdeel de kikkererwten samen met het sambalmengsel over de bakplaat en zorg dat alle kikkererwten goed zijn bedekt. Schuif voor 10-15 minuten in de oven totdat de kikkererwten krokant zijn geworden.
  5. Giet de pompoen en aardappelen af en stamp tot een grove stamp. Voeg de helft van de feta, de rucola, het knoflookpoeder en een snuf zout en peper toe en mix goed.
  6. Serveer de stamppot met de kikkererwten en de overgebleven feta.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

We maken vandaag weer stamppot! Ik ben absoluut geen fan van gekookte aardappelen en de stamppot zoals ik hem thuis altijd kreeg, was vaak droog en melig. Ik ben deze winter een stamppot miniserie gestart waarin ik alles behalve your average stamppot op tafel zet. Ik experimenteer met vega(n), vlees en vis. Op het oog lijken het soms vreemde combinaties, maar de smaken zijn echt geweldig. In deze aflevering gaan we aan de slag met mijn favoriete groente van dit moment: pompoen!

Pompoenstamppot met kikkererwten

Ben jij ook zo gek op pompoen? Ik wel! Je kunt het in werkelijk elk gerecht gebruiken. Ik maakte er eerder al deze pompoencurry en deze pompoenrisotto mee. Vandaag gaan we voor een heerlijke vegetarische stamppot met pittige kikkererwten en feta. Een echt smaakbom met niet alleen heel veel smaken, maar ook heel veel texturen. Zo zet jij een fantastische maaltijd op tafel die ook nog eens heel erg lekker en bovendien voedzaam is. Klinkt goed, toch?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 1 grote flespompoen (of 800 gr pompoenblokjes uit de koeling of vriezer)
  • 1 blik kikkererwten à 400 gr
  • 1 bouillonblokje naar keuze
  • twee handjes rucola
  • 100 gr feta
  • 2 el sambal
  • 1 el za’atar
  • 1 tl knofookpoeder
  • zwarte peper en zeezout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  2. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe hetzelfde voor de pompoen. Doe de aardappelen en pompoen samen in het water en kook in 15 minuten zacht en gaar.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Laat de kikkererwten uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  4. Mix de sambal met de za’atar en wat olijfolie. Verdeel de kikkererwten samen met het sambalmengsel over de bakplaat en zorg dat alle kikkererwten goed zijn bedekt. Schuif voor 10-15 minuten in de oven totdat de kikkererwten krokant zijn geworden.
  5. Giet de pompoen en aardappelen af en stamp tot een grove stamp. Voeg de helft van de feta, de rucola, het knoflookpoeder en een snuf zout en peper toe en mix goed.
  6. Serveer de stamppot met de kikkererwten en de overgebleven feta.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept