Als je dol bent op romige gerechten behoort risotto vast en zeker tot je favorieten! Risotto wordt romig doordat het zetmeel uit de rijst loskomt tijdens het koken. Daardoor krijg je een heerlijk romige substantie. Deze vegetarische pompoenrisotto met salie en feta is een van mijn lievelingsrecepten in de categorie risotto. Hij is mega creamy door toevoeging van de feta en hoemoes. De combinatie met de salie maakt het helemaal af. Een topgerecht!

Meer inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie? Wat dacht je van deze vegetarische tomatenrisotto met groenten en geroosterde tomaatjes of deze saffraanrisotto met garnalen en rivierkreeftjes.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr risottorijst
  • 1 liter groentenbouillon (= 1 bouillonblokje en 1,5 liter water)
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 el pompoen hoemoes
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • 2 takjes salie + extra voor garnering
  • 50 gr feta
  • chilivlokken naar smaak
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes (met schil) en leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zeezout. Schuif voor 15-20 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de bouillon door 1,5e liter water aan de kook te brengen met het bouillonblokje.
  4. Snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak hierin de sjalot glazig 5 minuten. Voeg na een paar minuten de risottorijst en knoflook toe. Bak een minuutje en blus het geheel vervolgens af met de wijn.
  5. Voeg vervolgens 2 soeplepels bouillon toe samen met de takjes salie. Hou twee blaadjes achter voor de garnering. Laat de risotto zachtjes koken. Voeg nieuwe bouillon toe wanneer het vocht is opgenomen. Doe dit net zo lang totdat de risottorijst gaar is.
  6. Als de risotto klaar is, verwijder je de salietakjes uit de pan en voeg je de geroosterde pompoenblokjes, hoemoes, chiliflakes, 30 gr feta en wat peper toe. Mix het geheel goed door.
  7. Serveer de risotto met de overige feta, wat extra peper en een blaadje salie.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Als je dol bent op romige gerechten behoort risotto vast en zeker tot je favorieten! Risotto wordt romig doordat het zetmeel uit de rijst loskomt tijdens het koken. Daardoor krijg je een heerlijk romige substantie. Deze vegetarische pompoenrisotto met salie en feta is een van mijn lievelingsrecepten in de categorie risotto. Hij is mega creamy door toevoeging van de feta en hoemoes. De combinatie met de salie maakt het helemaal af. Een topgerecht!

Meer inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie? Wat dacht je van deze vegetarische tomatenrisotto met groenten en geroosterde tomaatjes of deze saffraanrisotto met garnalen en rivierkreeftjes.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr risottorijst
  • 1 liter groentenbouillon (= 1 bouillonblokje en 1,5 liter water)
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 el pompoen hoemoes
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • 2 takjes salie + extra voor garnering
  • 50 gr feta
  • chilivlokken naar smaak
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes (met schil) en leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zeezout. Schuif voor 15-20 minuten in de oven.
  3. Maak ondertussen de bouillon door 1,5e liter water aan de kook te brengen met het bouillonblokje.
  4. Snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak hierin de sjalot glazig 5 minuten. Voeg na een paar minuten de risottorijst en knoflook toe. Bak een minuutje en blus het geheel vervolgens af met de wijn.
  5. Voeg vervolgens 2 soeplepels bouillon toe samen met de takjes salie. Hou twee blaadjes achter voor de garnering. Laat de risotto zachtjes koken. Voeg nieuwe bouillon toe wanneer het vocht is opgenomen. Doe dit net zo lang totdat de risottorijst gaar is.
  6. Als de risotto klaar is, verwijder je de salietakjes uit de pan en voeg je de geroosterde pompoenblokjes, hoemoes, chiliflakes, 30 gr feta en wat peper toe. Mix het geheel goed door.
  7. Serveer de risotto met de overige feta, wat extra peper en een blaadje salie.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept