Af en toe probeer ik gewoon maar eens wat uit en dan blijkt het gewoon een schot in de roos te zijn. Laat dat nou het geval geweest zijn bij deze risotto met truffelsalami. Het begon eigenlijk als een soort kliekjesdag, maar al snel werd het een ongekende smaaksensatie. Een lekker zoutige en romige risotto met de pit van truffelsalami en een lichte crunch van de doperwtjes. Afgetopt met basilicum en extra Parmezaan is dit een gerechtje waar je u tegen zegt! Een lekker recept voor datenight of om je familie mee te verrassen. Je maakt hem in nog geen half uur!

Nog meer risotto

Kun jij geen genoeg krijgen van risotto (snap ik helemaal) of ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog twee andere heerlijke risotto’s in de aanbieding die beide ook nog eens vegetarisch zijn. Probeer eens deze pompoenrisotto met salie en feta of deze tomatenrisotto met groenten.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr risottorijst
  • 1 liter groentebouillon (= 1 bouillonblokje en 1 liter water)
  • 125 ml droge witte wijn
  • 100 gr Parmezaanse kaas + extra ter garnering
  • paar plakjes truffelsalami (ik gebruik deze, verkrijgbaar bij o.a. Crisp)
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • 2 el groene pesto naar keuze
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • paar takjes basilicum
  • zwarte peper
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak de bouillon als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak hierin de sjalot glazig 5 minuten. Voeg na een paar minuten de risottorijst en knoflook toe. Bak een minuutje en blus het geheel vervolgens af met de wijn.
  3. Voeg vervolgens 2 soeplepels bouillon toe. Laat de risotto zachtjes koken. Voeg nieuwe bouillon toe wanneer het vocht is opgenomen. Doe dit net zo lang totdat de risottorijst gaar is.
  4. Wanneer de risotto gaar is, voeg je de Parmezaan toe samen met een snuf peper, de pesto en de erwten. Roer door en laat nog even pruttelen.
  5. Hak de basilicum fijn. Verdeel de risotto over de borden en beleg met de truffelsalami, extra Parmezaanse kaas en de basilicum. Top eventueel af met wat extra peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Af en toe probeer ik gewoon maar eens wat uit en dan blijkt het gewoon een schot in de roos te zijn. Laat dat nou het geval geweest zijn bij deze risotto met truffelsalami. Het begon eigenlijk als een soort kliekjesdag, maar al snel werd het een ongekende smaaksensatie. Een lekker zoutige en romige risotto met de pit van truffelsalami en een lichte crunch van de doperwtjes. Afgetopt met basilicum en extra Parmezaan is dit een gerechtje waar je u tegen zegt! Een lekker recept voor datenight of om je familie mee te verrassen. Je maakt hem in nog geen half uur!

Nog meer risotto

Kun jij geen genoeg krijgen van risotto (snap ik helemaal) of ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog twee andere heerlijke risotto’s in de aanbieding die beide ook nog eens vegetarisch zijn. Probeer eens deze pompoenrisotto met salie en feta of deze tomatenrisotto met groenten.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr risottorijst
  • 1 liter groentebouillon (= 1 bouillonblokje en 1 liter water)
  • 125 ml droge witte wijn
  • 100 gr Parmezaanse kaas + extra ter garnering
  • paar plakjes truffelsalami (ik gebruik deze, verkrijgbaar bij o.a. Crisp)
  • 1 sjalot en 1 teentje knoflook
  • 2 el groene pesto naar keuze
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • paar takjes basilicum
  • zwarte peper
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Maak de bouillon als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Snipper de sjalot en pers de knoflook uit. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak hierin de sjalot glazig 5 minuten. Voeg na een paar minuten de risottorijst en knoflook toe. Bak een minuutje en blus het geheel vervolgens af met de wijn.
  3. Voeg vervolgens 2 soeplepels bouillon toe. Laat de risotto zachtjes koken. Voeg nieuwe bouillon toe wanneer het vocht is opgenomen. Doe dit net zo lang totdat de risottorijst gaar is.
  4. Wanneer de risotto gaar is, voeg je de Parmezaan toe samen met een snuf peper, de pesto en de erwten. Roer door en laat nog even pruttelen.
  5. Hak de basilicum fijn. Verdeel de risotto over de borden en beleg met de truffelsalami, extra Parmezaanse kaas en de basilicum. Top eventueel af met wat extra peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept