Een lekkere maaltijd voor elke dag: deze krokante kip bowl met spicy pindasaus is precies wat jij nodig hebt. En je maakt ‘m heel eenvoudig helemaal from scratch met verse groenten en een zelfgemaakte pittige pindasaus.

Zelf pindasaus maken

Hoe maak je zelf pindasaus? Dat is heel erg makkelijk. Pindasaus, een geliefde saus in Nederland, heeft zijn oorsprong in de Indonesische keuken. Deze heerlijke saus, ook bekend als satésaus, is onmisbaar bij gerechten zoals saté en gado-gado. Zelf pindasaus maken is verrassend eenvoudig en vergt slechts een paar basisingrediënten die je waarschijnlijk al in je keukenkastje hebt. Door zelf je pindasaus te maken, kun je de smaak helemaal aanpassen aan je eigen voorkeur, of je nu houdt van pittig, zoet of juist een meer aardse smaak. Bovendien kun je de saus volledig naar eigen smaak samenstellen en experimenteren met verschillende ingrediënten zoals kokosmelk, knoflook, en diverse kruiden. Het leuke aan het maken van je eigen pindasaus is dat je altijd verzekerd bent van een verse, smaakvolle saus zonder onnodige toevoegingen. Ik hou van pittig, dus ik maak hem pittig, maar als je hem wat milder hebt kun je hem helemaal naar eigen smaak aanpassen.

Meer recepten met kip

Op zoek naar meer recepten met kip? Wat dacht je van deze heerlijke verse Pad Thai met kip of deze risotto van parelcouscous met kip.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr pandanrijst
  • 200 gr kipfilet
  • 50 gr bloem
  • 1 ei
  • 25 gr cornlfakes
  • 1 tl chilipoeder
  • olijfolie om te bakken
  • 2 el pindakaas
  • 1 el ketjap
  • 1 el sambal
  • 1 el sojasaus
  • 75 ml kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen
  • 200 gr edamameboontjes
  • 4 stengels bosui
  • 1/3 komkommer
  • 1 tl sesamzaadjes
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dep de kipfilets droog met een stukje keukenpapier. Besprenkel rondom met peper en zout. Doe de bloem in een diep bord en klop het ei los in een tweede bord. Verkruimel de cornflakes in een derde bord en mix met het chilipoeder. Haal nu de kipfilets eerst door de bloem, daarna door het ei en dan door de cornflakes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin en gaar.
  3. Ondertussen maak je de spicy pindasaus door de pindakaas, ketjap, sambal, sojasaus en kokosmelk samen in een steelpannetje te doen en dit te verwarmen op laag vuur. Zodra het begint te koken, blijf je roeren totdat de saus indikt. Roer het limoensap erdoor en haal vervolgens van het vuur.
  4. Snijd de bosui in schuine ringen en hak de koriander grof. Snijd de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in linten.
  5. Verdeel de rijst, kip, komkommer, edamame en pindasaus over de borden. Garneer met de bosui, koriander en sesamzaadjes.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept