Wist je dat je heel gemakkelijk appelbeignets uit de oven kunt maken? Het maken van appelbeignets kan een flinke klus zijn. Het maken van beslag en het frituren in een pan is vaak lastig en tijdrovend. Deze appelflap beignets zijn heel snel klaar en de oven doet al het werk voor je. In plaats van beslag maak ik gebruik van bladerdeeg en als vulling gebruik ik appelblokjes met rozijnen. Net zoals in een appelflap! Snel, makkelijk en ontzettend lekker. Leuk om te serveren met oudejaarsavond!
Borrel inspiratie
Op zoek naar meer inspiratie voor bij de borrel? Wat dacht je van een lekkere cocktail voor bij de appelflap beignets. Deze winterse gin-tonic met peer, kaneel en gember smaakt goed bij de appelflap beignet die ook een vleugje kaneel bevat. Of wat dacht je van deze lemon sour met radler en whiskey. Perfect om mee te proosten op het nieuwe jaar!
WAT HEB JE NODIG (4 stuks):
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 grote appel
- klein handje rozijnen
- snuf kristalsuiker
- 1 el kaneel + extra
- 1 el agavesiroop of honing
- water
- optioneel glazuur: 2 el poedersuiker en 1 el water
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht. Steek uit elk plakje een rondje als ze ontdooid zijn. Ik gebruikte hiervoor een ronde deksel van een pot als uitsteekvorm.
- Snijd de appel in blokjes en mix met de rozijnen, 1 el kaneel en de agavesiroop.
- Neem een rondje bladerdeeg en leg hierop in het midden een eetlepel van het appelmengsel. Leg er een ander rondje bovenop en druk de randen aan met een vork. Leg op de bakplaat en herhaal voor de overige appelflap beignets.
- Mix wat kristalsuiker met een beetje kaneel. Bestrijk alle appelflap beignets met water en bestruif met de kaneelsuiker.
- Schuif de appelflap beignets voor 15 minuten in de oven of tot ze goudbruin kleuren.
- Maak optioneel een glazuur door 2 el poedersuiker te mengen met 1 el water.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Wist je dat je heel gemakkelijk appelbeignets uit de oven kunt maken? Het maken van appelbeignets kan een flinke klus zijn. Het maken van beslag en het frituren in een pan is vaak lastig en tijdrovend. Deze appelflap beignets zijn heel snel klaar en de oven doet al het werk voor je. In plaats van beslag maak ik gebruik van bladerdeeg en als vulling gebruik ik appelblokjes met rozijnen. Net zoals in een appelflap! Snel, makkelijk en ontzettend lekker. Leuk om te serveren met oudejaarsavond!
Borrel inspiratie
Op zoek naar meer inspiratie voor bij de borrel? Wat dacht je van een lekkere cocktail voor bij de appelflap beignets. Deze winterse gin-tonic met peer, kaneel en gember smaakt goed bij de appelflap beignet die ook een vleugje kaneel bevat. Of wat dacht je van deze lemon sour met radler en whiskey. Perfect om mee te proosten op het nieuwe jaar!
WAT HEB JE NODIG (4 stuks):
- 8 plakjes bladerdeeg
- 1 grote appel
- klein handje rozijnen
- snuf kristalsuiker
- 1 el kaneel + extra
- 1 el agavesiroop of honing
- water
- optioneel glazuur: 2 el poedersuiker en 1 el water
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht. Steek uit elk plakje een rondje als ze ontdooid zijn. Ik gebruikte hiervoor een ronde deksel van een pot als uitsteekvorm.
- Snijd de appel in blokjes en mix met de rozijnen, 1 el kaneel en de agavesiroop.
- Neem een rondje bladerdeeg en leg hierop in het midden een eetlepel van het appelmengsel. Leg er een ander rondje bovenop en druk de randen aan met een vork. Leg op de bakplaat en herhaal voor de overige appelflap beignets.
- Mix wat kristalsuiker met een beetje kaneel. Bestrijk alle appelflap beignets met water en bestruif met de kaneelsuiker.
- Schuif de appelflap beignets voor 15 minuten in de oven of tot ze goudbruin kleuren.
- Maak optioneel een glazuur door 2 el poedersuiker te mengen met 1 el water.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie