Maak jij thuis wel eens een cocktail of duik je liever de kroeg in voor een lekker mixdrankje? tijdens een avondje met vriendinnen vind ik het altijd erg leuk om zelf thuis cocktails te maken. Een van mijn favoriete drankjes in gin-tonic en het leuke aan dat drankje is dat je er werkelijk alle smaken aan toe kunt voegen. Je kunt een zomerse variant maken met citrusvruchten, maar wist je dat een winterse cocktail minstens net zo lekker is? Deze winterse gin-tonic met peer, gember en kaneel is echt een hartverwarmend drankje. Je maakt hem met slechts een paar ingrediënten en ik weet zeker dat je er iedereen mee omver blaast!
Meer inspiratie
Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere cocktails om thuis te maken? Probeer eens deze watermeloen mimosa’s of deze dirty genever.
WAT HEB JE NODIG (1 cocktail):
- 50 ml gin (ik gebruik Nijmegin)
- 75 ml tonic
- 50 ml perensap
- 25 ml gembersap
- vleugje kaneel
- 1 eiwit
- optioneel: rozemarijn ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
- Doe de gin samen met de tonic, het perensap, het gembersap, een vleugje kaneel en het eiwit in een shaker. Shake 30 seconden.
- Giet de cocktail in een glas en garneer met een takje rozemarijn.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Maak jij thuis wel eens een cocktail of duik je liever de kroeg in voor een lekker mixdrankje? tijdens een avondje met vriendinnen vind ik het altijd erg leuk om zelf thuis cocktails te maken. Een van mijn favoriete drankjes in gin-tonic en het leuke aan dat drankje is dat je er werkelijk alle smaken aan toe kunt voegen. Je kunt een zomerse variant maken met citrusvruchten, maar wist je dat een winterse cocktail minstens net zo lekker is? Deze winterse gin-tonic met peer, gember en kaneel is echt een hartverwarmend drankje. Je maakt hem met slechts een paar ingrediënten en ik weet zeker dat je er iedereen mee omver blaast!
Meer inspiratie
Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere cocktails om thuis te maken? Probeer eens deze watermeloen mimosa’s of deze dirty genever.
WAT HEB JE NODIG (1 cocktail):
- 50 ml gin (ik gebruik Nijmegin)
- 75 ml tonic
- 50 ml perensap
- 25 ml gembersap
- vleugje kaneel
- 1 eiwit
- optioneel: rozemarijn ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
- Doe de gin samen met de tonic, het perensap, het gembersap, een vleugje kaneel en het eiwit in een shaker. Shake 30 seconden.
- Giet de cocktail in een glas en garneer met een takje rozemarijn.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] bij deze Pornstar Martini oliebollen, maar een cocktail is ook altijd goed. Wat dacht je van deze winterse gin-tonic met peer, kaneel en gember of deze lemon sour met radler en […]
[…] voor bij de borrel? Wat dacht je van een lekkere cocktail voor bij de appelflap beignets. Deze winterse gin-tonic met peer, kaneel en gember smaakt goed bij de appelflap beignet die ook een vleugje kaneel bevat. Of wat dacht je van deze […]