Ik ben gek op bananenbrood, dus vandaag heb ik een bananenbrood met dadels voor je in de aanbieding. Lekker zoet, voedzaam en bovendien heel lekker. Elke weekend bak ik een bananenbrood of andere gezondere cake om mezelf de hele week van iets lekkers te voorzien. Bananenbrood is lekker voor thuis op te bank, maar ook top om mee te nemen naar school, werk of voor onderweg. Zo heb je altijd een voedzame snack bij de hand en bovendien heb je zo echt het gevoel dat je gewoon elke dag een plak cake kunt eten. Win-win!

Bananenbrood met dadels

Dit bananenbrood met dadels is het perfecte tussendoortje. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor gezonde baksels? Wat dacht je van deze mango-kokoscake, deze citroencake, deze carrotcake met frosting of deze chocoladecake met Speculoos? Stuk voor stuk gezonde baksels om jezelf de hele week mee te verwennen!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 50 minuten oven

Social

WAT HEB JE NODIG (1 bananenbrood):
  • 205 gr amandelmeel
  • 105 gr havermeel
  • 125 gr magere yoghurt
  • 200 ml melk (ik gebruik deze ongezoete amandelmelk)
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 1 el kaneel
  • 100 gr dadels (5 stuks)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Week de dadels 10 minuten in lauwwarm water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in.
  3. Mix het amandelmeel met het havermeel, het bakpoeder, de baking soda, de kaneel en een snuf zout.
  4. Prak 2 bananen met een vork en mix met de eieren, yoghurt, melk en het vanille aroma. Voeg vervolgens toe aan de droge ingrediënten en spatel voorzichtig door elkaar.
  5. Ontpit te dadels en snijd in stukjes. Spatel ook door het beslag.
  6. Stort het beslag in de cakevorm. Snijd de derde banaan overlangs door de helft en leg met de binnenkant naar boven bovenop het beslag. Duw voorzichtig aan. Bak de cake voor 50 minuten in de oven. Wanneer de cake te donker wordt bovenop, dek je hem af met aluminiumfolie en bak je verder. Laat de cake vervolgens helemaal afkoelen in het cakeblik voordat je hem aansnijdt.

Deel het recept