Ik ben echt dol op chocola en dan vooral die doosjes met Celebrations. Laatst las ik ergens dat de Bounty het minst favoriet is bij veel mensen. Daar snap ik niets van, want het is echt mijn favoriet! Ik ben dol op kokos en de combinatie met pure chocola vind ik echt top. Vandaag maakte ik dan ook zelf Bounty’s met slechts vier ingrediënten. Ze zijn een stuk gezonder dan de ‘echte’ Bounty’s en ze smaken net zo lekker!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten + 1 uur in de vriezer

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (6 stuks):
  • 150 gr kokosrasp
  • 130 gr pure chocolade
  • 3 el kokosolie
  • 3 el honing
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de kokosrasp samen met de honing en kokosolie in de keukenmachine en blend tot het wat plakkerig is. Je kunt het ook met je handen kneden als je geen keukenmachine of blender hebt.
  2. Doe een stukje bakpapier in een cakevorm en stort het kokosmengsel hierin. Stuk met een lepel het kokosmengsel stevig aan zodat het egaal over de bodem is verspreid.
  3. Ze de bakvorm een uurtje in de vriezer, zodat het kokosmengsel hard kan worden.
  4. Wanneer de kokos bijna klaar is, verhit je wat water in een pannetje. Doe de chocolade in een kom en smelt au bain marie. Zet vervolgens even opzij.
  5. Haal de kokos uit de vriezer en haal voorzichtig uit de vorm. Snijd met een scherp mes in 6 stukken.
  6. Haal de stukken kokos nu één voor één door de gesmolten chocola. Je kunt dit het beste met twee vorken doen of gewoon met je handen. Leg de Bounty’s vervolgens op een rooster. Herhaal voor alle Bounty’s.
  7. Laat de Bounty’s even uitharden in de koelkast totdat de chocola is gestold.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (6 stuks):
  • 150 gr kokosrasp
  • 130 gr pure chocolade
  • 3 el kokosolie
  • 3 el honing
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de kokosrasp samen met de honing en kokosolie in de keukenmachine en blend tot het wat plakkerig is. Je kunt het ook met je handen kneden als je geen keukenmachine of blender hebt.
  2. Doe een stukje bakpapier in een cakevorm en stort het kokosmengsel hierin. Stuk met een lepel het kokosmengsel stevig aan zodat het egaal over de bodem is verspreid.
  3. Ze de bakvorm een uurtje in de vriezer, zodat het kokosmengsel hard kan worden.
  4. Wanneer de kokos bijna klaar is, verhit je wat water in een pannetje. Doe de chocolade in een kom en smelt au bain marie. Zet vervolgens even opzij.
  5. Haal de kokos uit de vriezer en haal voorzichtig uit de vorm. Snijd met een scherp mes in 6 stukken.
  6. Haal de stukken kokos nu één voor één door de gesmolten chocola. Je kunt dit het beste met twee vorken doen of gewoon met je handen. Leg de Bounty’s vervolgens op een rooster. Herhaal voor alle Bounty’s.
  7. Laat de Bounty’s even uitharden in de koelkast totdat de chocola is gestold.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept