Als jij tussen alle candybars mocht kiezen, wat is dan jouw favoriet? Mijne is 100% de Bounty! Ik ben dol op kokos en de combinatie met heerlijke chocolade maakt het voor mij echt een feestje om te eten. Ik heb al eerder Bounty’s gemaakt en dat recept vind je hier. Deze keer voegde ik frambozen toe aan de kokos voor een fruitige touch en een prachtige kleur!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten + 2 uur koelen

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 6 stuks):
  • 100 gr kokosrasp
  • 100 gr pure chocolade
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 4 el agavesiroop (of honing)
  • 50 gr frambozen (ontdooid of vers)
  • grof zeezout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de kokosrasp samen met de agavesiroop en kokosolie in de keukenmachine en blend tot het wat plakkerig is. Voeg vervolgens de frambozen toe en mix nogmaals tot de kokosrasp helemaal roze is geworden. Je kunt het ook met je handen kneden als je geen keukenmachine of blender hebt.
  2. Doe een stukje bakpapier in een cakevorm of ovenschaaltje en stort het kokosmengsel hierin. Duw met een lepel het kokosmengsel stevig aan zodat het egaal over de bodem is verspreid.
  3. Ze de bakvorm of ovenschaal een uurtje in de vriezer, zodat het kokosmengsel hard kan worden.
  4. Wanneer de kokos bijna klaar is, verhit je wat water in een pannetje. Doe de chocolade in een kom en smelt au bain marie. Zet vervolgens even opzij.
  5. Haal de kokos uit de vriezer en haal voorzichtig uit de vorm. Snijd met een scherp mes in 6 stukken.
  6. Haal de stukken kokos nu één voor één door de gesmolten chocola. Je kunt dit het beste met twee vorken doen of gewoon met je handen. Leg de Bounty’s vervolgens op een rooster. Herhaal voor alle Bounty’s. Top de Bounty’s af met een snufje zeezout.
  7. Laat de Bounty’s even uitharden in de koelkast totdat de chocola is gestold.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt! 

Deel het recept

Als jij tussen alle candybars mocht kiezen, wat is dan jouw favoriet? Mijne is 100% de Bounty! Ik ben dol op kokos en de combinatie met heerlijke chocolade maakt het voor mij echt een feestje om te eten. Ik heb al eerder Bounty’s gemaakt en dat recept vind je hier. Deze keer voegde ik frambozen toe aan de kokos voor een fruitige touch en een prachtige kleur!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten + 2 uur koelen

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 6 stuks):
  • 100 gr kokosrasp
  • 100 gr pure chocolade
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 4 el agavesiroop (of honing)
  • 50 gr frambozen (ontdooid of vers)
  • grof zeezout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Doe de kokosrasp samen met de agavesiroop en kokosolie in de keukenmachine en blend tot het wat plakkerig is. Voeg vervolgens de frambozen toe en mix nogmaals tot de kokosrasp helemaal roze is geworden. Je kunt het ook met je handen kneden als je geen keukenmachine of blender hebt.
  2. Doe een stukje bakpapier in een cakevorm of ovenschaaltje en stort het kokosmengsel hierin. Duw met een lepel het kokosmengsel stevig aan zodat het egaal over de bodem is verspreid.
  3. Ze de bakvorm of ovenschaal een uurtje in de vriezer, zodat het kokosmengsel hard kan worden.
  4. Wanneer de kokos bijna klaar is, verhit je wat water in een pannetje. Doe de chocolade in een kom en smelt au bain marie. Zet vervolgens even opzij.
  5. Haal de kokos uit de vriezer en haal voorzichtig uit de vorm. Snijd met een scherp mes in 6 stukken.
  6. Haal de stukken kokos nu één voor één door de gesmolten chocola. Je kunt dit het beste met twee vorken doen of gewoon met je handen. Leg de Bounty’s vervolgens op een rooster. Herhaal voor alle Bounty’s. Top de Bounty’s af met een snufje zeezout.
  7. Laat de Bounty’s even uitharden in de koelkast totdat de chocola is gestold.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt! 

Deel het recept