Risotto is er in alle soorten en maten, maar hoe je het ook maakt: het is altijd lekker creamy! Zeker deze variant met Boursin. Super smaakvol en een echte showstopper, ook gewoon voor doordeweeks. Ga jij ‘m maken? Hij is ook nog eens helemaal vegan!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr risottorijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 plakjes vegan pancetta (of andere soort vegan spek)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 el Boursin plantbased
  • 500 ml water
  • 100 gr groene aspergetips 
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 citroen
  • 150 gr erwten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng het water aan de kook en voeg het groentebouillonblokje toe. Roer en zet het vuur laag.
  2. Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een kookpan. Voeg de sjalot toe en bak voor 3 minuten. Voeg de risottorijst en witte wijn toe en laat 3 minuten sudderen.
  3. Voeg de bouillon toe, roer goed, zet het vuur lager en doe de deksel erop. Laat 15-20 minuten koken en roer af en toe.
  4. Verhit een koekenpan (zonder olie). Bak hierin de vegan pancetta krokant. Breek vervolgens in kleine stukjes en zet even apart.  
  5. Wanneer de risotto klaar is, voeg je de Boursin plantbased, aspergetips, doperwten, het geperste teentje knoflook en een snufje peper naar smaak toe. 
  6. Rasp de citroen boven de pan zodat er ook wat citroenrasp door het gerecht komt. Snijd de citroen vervolgens doormidden en knijp beide helften uit boven de pan. Mix alles goed.
  7.  Serveer op een bord met een schijfje citroen en de pancetta.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Risotto is er in alle soorten en maten, maar hoe je het ook maakt: het is altijd lekker creamy! Zeker deze variant met Boursin. Super smaakvol en een echte showstopper, ook gewoon voor doordeweeks. Ga jij ‘m maken? Hij is ook nog eens helemaal vegan!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr risottorijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 2 plakjes vegan pancetta (of andere soort vegan spek)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 el Boursin plantbased
  • 500 ml water
  • 100 gr groene aspergetips 
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 citroen
  • 150 gr erwten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • peper naar smaak
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng het water aan de kook en voeg het groentebouillonblokje toe. Roer en zet het vuur laag.
  2. Snipper de sjalot. Verhit de olijfolie in een kookpan. Voeg de sjalot toe en bak voor 3 minuten. Voeg de risottorijst en witte wijn toe en laat 3 minuten sudderen.
  3. Voeg de bouillon toe, roer goed, zet het vuur lager en doe de deksel erop. Laat 15-20 minuten koken en roer af en toe.
  4. Verhit een koekenpan (zonder olie). Bak hierin de vegan pancetta krokant. Breek vervolgens in kleine stukjes en zet even apart.  
  5. Wanneer de risotto klaar is, voeg je de Boursin plantbased, aspergetips, doperwten, het geperste teentje knoflook en een snufje peper naar smaak toe. 
  6. Rasp de citroen boven de pan zodat er ook wat citroenrasp door het gerecht komt. Snijd de citroen vervolgens doormidden en knijp beide helften uit boven de pan. Mix alles goed.
  7.  Serveer op een bord met een schijfje citroen en de pancetta.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept