Ben jij dit jaar aan de beurt om een voorgerecht voor kerst te verzinnen? Dit supersnelle kerst voorgerecht is in nog geen kwartier klaar! Ik ben zelf een enorme liefhebber van alles met brood. Focaccia, bruschetta, crostini, croutons en ga zo maar door. Je kunt er eindeloos meer variëren en het is eigenlijk altijd lekker. Deze crostini met edamame, harissa en feta is een fantastische smaakbom. Knapperig brood met een romige spread van feta en bieslook, lekkere edamame en pittige harissa. Ik heb dit voorgerechtje voorgeschoteld aan mijn vriendinnen en zij vonden het allemaal fantastisch. Ik ga hem zelf ook serveren bij het kerstdiner en ik weet zeker dat jij hem ook heerlijk gaat vinden!
Meer voorgerechten
Op zoek naar meer inspiratie voor voorgerechten tijdens de feestdagen? Wat dacht je van deze plaattaart caprese met pesto en burrata of deze gegrilde caesar salad. Allebei heerlijke gerechten die ook nog eens super eenvoudig zijn. Zo maak jij heel eenvoudig indruk op al jouw gasten!
WAT HEB JE NODIG (8 crostini’s):
- 1/2 vers stokbrood
- 150 gr feta
- 2 el harissa
- 150 gr edamame
- 10 stengels bieslook
- verse tuinkers
- olijfolie
- peper en (zee)zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd het stokbrood in stukken en leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en schuif voor 5-10 minuten in de oven totdat het brood krokant is geworden.
- Doe de feta samen met de bieslook, 1 el water en een flinke snuf peper en zout in de keukenmachine en blend grof. Je kunt het ook prakken met een vork. Hiervoor moet je wel eerst de bieslook fijnhakken!
- Besmeer de crostini’s met de feta en verdeel de harissa erover. Top af met de edamame, tuinkers en een snuf peper en zout.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Ben jij dit jaar aan de beurt om een voorgerecht voor kerst te verzinnen? Dit supersnelle kerst voorgerecht is in nog geen kwartier klaar! Ik ben zelf een enorme liefhebber van alles met brood. Focaccia, bruschetta, crostini, croutons en ga zo maar door. Je kunt er eindeloos meer variëren en het is eigenlijk altijd lekker. Deze crostini met edamame, harissa en feta is een fantastische smaakbom. Knapperig brood met een romige spread van feta en bieslook, lekkere edamame en pittige harissa. Ik heb dit voorgerechtje voorgeschoteld aan mijn vriendinnen en zij vonden het allemaal fantastisch. Ik ga hem zelf ook serveren bij het kerstdiner en ik weet zeker dat jij hem ook heerlijk gaat vinden!
Meer voorgerechten
Op zoek naar meer inspiratie voor voorgerechten tijdens de feestdagen? Wat dacht je van deze plaattaart caprese met pesto en burrata of deze gegrilde caesar salad. Allebei heerlijke gerechten die ook nog eens super eenvoudig zijn. Zo maak jij heel eenvoudig indruk op al jouw gasten!
WAT HEB JE NODIG (8 crostini’s):
- 1/2 vers stokbrood
- 150 gr feta
- 2 el harissa
- 150 gr edamame
- 10 stengels bieslook
- verse tuinkers
- olijfolie
- peper en (zee)zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd het stokbrood in stukken en leg op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en schuif voor 5-10 minuten in de oven totdat het brood krokant is geworden.
- Doe de feta samen met de bieslook, 1 el water en een flinke snuf peper en zout in de keukenmachine en blend grof. Je kunt het ook prakken met een vork. Hiervoor moet je wel eerst de bieslook fijnhakken!
- Besmeer de crostini’s met de feta en verdeel de harissa erover. Top af met de edamame, tuinkers en een snuf peper en zout.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] je nog op zoek naar meer inspiratie voor jouw kerstmenu? Wat dacht je van deze crostini met edamame, harissa en feta of deze plaattaart caprese met pesto, tomaat en burrata. Stuk voor stuk heerlijke vegetarische […]