Ik ben al weken in volle glorie aan het kerstkoken en vandaag is het tijd om een van mijn pronkstukken te posten: deze gegrilde caesar salad! Dit gerecht is super geschikt als voorgerecht tijdens het kerstdiner, maar ook als kerstlunch! De basis bestaat maar uit vier(!) ingrediënten en daarnaast maak je nog een simpele mosterddressing. Binnen 15 minuten klaar en fantastisch lekker! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 4 baby romaines
  • 125 gr spekreepjes
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • handje croutons
  • 2 el mayo
  • 1 el mosterd
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Halveer de baby romaines in de lengte en smeer de binnenkanten in met wat olijfolie. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  2. Verhit een grillpan en leg de baby romaines met de binnenkant naar beneden in de pan. Grill voor 2-3 minuten en herhaal dan tot je alle romaines hebt gegrild.
  3. Bak ondertussen het spek in een koekenpan krokant.
  4. Wanneer de sla en het spek klaar zijn, leg je de baby romaines met de binnenkant naar boven op een schaal. Garneer met de spekjes, Parmezaan en croutons.
  5. Voor de dressing mix je de mayo met de mosterd en het citroensap. Breng de dressing eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de salades.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi! Stuur me een foto van het resultaat! 🙂

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 4 baby romaines
  • 125 gr spekreepjes
  • 3 el Parmezaanse kaas
  • handje croutons
  • 2 el mayo
  • 1 el mosterd
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Halveer de baby romaines in de lengte en smeer de binnenkanten in met wat olijfolie. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  2. Verhit een grillpan en leg de baby romaines met de binnenkant naar beneden in de pan. Grill voor 2-3 minuten en herhaal dan tot je alle romaines hebt gegrild.
  3. Bak ondertussen het spek in een koekenpan krokant.
  4. Wanneer de sla en het spek klaar zijn, leg je de baby romaines met de binnenkant naar boven op een schaal. Garneer met de spekjes, Parmezaan en croutons.
  5. Voor de dressing mix je de mayo met de mosterd en het citroensap. Breng de dressing eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de dressing over de salades.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi! Stuur me een foto van het resultaat! 🙂

Deel het recept