Ik had dus nog nooit in mijn leven een aardappel gepoft. Het leek me allemaal nogal veel werk en erg moeilijk. Niets bleek minder waar, want het was echt a piece of cake. Het kost je alleen wel ongeveer 1 uur. Ik vond dat eigenlijk wel chill, want je gooit die aardappelen gewoon de oven in en dan hoef je er niet meer naar om te kijken. Kun je ondertussen de rest van de maaltijd bereiden, afwassen of wat dan ook. Ik serveerde de gepofte aardappel met een zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus en at er sperziebonen en vissticks (haha, love them) bij. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

70 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 middelgrote aardappelen
  • flinke scheut olijfolie
  • zeezout en peper
  • aluminiumfolie

    knoflook-yoghurtsaus
  • 100 ml plantaardige yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout
  • 3 teentjes knoflook
  • paar takjes verse bieslook
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de aardappels schoon onder de kraan en dep ze daarna goed droog.
  3. Smeer de aardappels in mijn olijfolie en besprenkel ze royaal met zeezout en peper.
  4. Wikkel de aardappels in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Laat ze ongeveer een uur poffen in de oven.
  5. Ondertussen hak je de bieslook fijn en meng je het met de yoghurt, mayonaise, snuf peper en snuf zout. Pers vervolgens ook 3 teentjes knoflook uit boven de saus en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak nog wat extra zout en peper toe.
  6. Als de aardappelen gaar zijn, haal je ze uit de oven en snijd je ze voorzichtig open. Haal met een vork de binnenkant van de aardapel ‘los’ en doe een beetje knoflooksaus erin. Meng het een beetje door elkaar en serveer met extra saus en verse bieslook.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 2 middelgrote aardappelen
  • flinke scheut olijfolie
  • zeezout en peper
  • aluminiumfolie

    knoflook-yoghurtsaus
  • 100 ml plantaardige yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout
  • 3 teentjes knoflook
  • paar takjes verse bieslook
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schrob de aardappels schoon onder de kraan en dep ze daarna goed droog.
  3. Smeer de aardappels in mijn olijfolie en besprenkel ze royaal met zeezout en peper.
  4. Wikkel de aardappels in aluminiumfolie en leg ze op een bakplaat. Laat ze ongeveer een uur poffen in de oven.
  5. Ondertussen hak je de bieslook fijn en meng je het met de yoghurt, mayonaise, snuf peper en snuf zout. Pers vervolgens ook 3 teentjes knoflook uit boven de saus en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak nog wat extra zout en peper toe.
  6. Als de aardappelen gaar zijn, haal je ze uit de oven en snijd je ze voorzichtig open. Haal met een vork de binnenkant van de aardapel ‘los’ en doe een beetje knoflooksaus erin. Meng het een beetje door elkaar en serveer met extra saus en verse bieslook.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept