Een geroosterde paprika pasta met burrata en pistache is alles wat je vandaag nodig hebt. De saus bevat niets anders dan paprika, sjalot en basilicum en dat maakt deze pasta hartstikke gezond. Je topt hem vervolgens af met mijn all time favo ingrediënt: burrata.

Burrata, een weelderige en romige kaas die de harten van fijnproevers over de hele wereld heeft veroverd, heeft zijn oorsprong in de regio Puglia, in het zuiden van Italië. Ik ben er zelf nog nooit geweest, maar dit jaar ga ik er in oktober eindelijk naartoe. Anyways, deze unieke kaas wordt traditioneel gemaakt van mozzarella en room, waarbij de buitenkant bestaat uit mozzarella en de binnenkant wordt gevuld met zachte, romige wrongel en room. Het resultaat is een heerlijk contrast tussen de zachte, romige binnenkant en de iets stevigere buitenkant. Goddelijk als je het mij vraagt.

De oorsprong van burrata gaat terug tot de vroege 20e eeuw, toen kaasmakers in Puglia een manier zochten om restjes mozzarella opnieuw te gebruiken. Door de mozzarella te mengen met room ontstond burrata, wat letterlijk “boterachtig” betekent in het Italiaans.

Burrata wordt vaak geserveerd als onderdeel van antipasti of als ingrediënt in salades, pasta’s en andere gerechten. De romige textuur en milde smaak maken het een veelzijdige kaas die goed samengaat met verschillende ingrediënten en smaken.

Hoewel burrata zijn oorsprong heeft in Italië, is het tegenwoordig geliefd over de hele wereld en wordt het geproduceerd in verschillende landen. Het blijft echter een favoriet onder liefhebbers van gastronomie vanwege zijn weelderige smaak en verfijnde textuur.

Geroosterde paprika pasta met burrata

Ik maak mijn pastasauzen altijd zelf en dat is helemaal niet moeilijk. Als je eenmaal weet hoe het moet, koop je nooit meer die potten vol met tjak uit de supermarkt. Meestal gebruik ik gezeefde tomaten (deze bijvoorbeeld) als basis, maar soms doe ik dat niet. Zo ook niet bij deze geroosterde paprikasaus. Deze saus bestaat enkel en alleen uit sjalot, paprika, basilicum en wat peper en zout. Meer heb je er niet voor nodig. 100% vers, lekker en smaakvol. Je roostert de groenten even in de oven en daarna blend je ze tot een saus. Makkelijker wordt het niet. De saus kun je vervolgens overal voor gebruiken. Bij deze pasta, maar bijvoorbeeld ook voor andere recepten. Wat dacht je van deze bloemkoolstamppot met halloumi en geroosterde paprikasaus? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 3 paprika’s (rood en geel)
  • 1 sjalot
  • 200 gr pasta
  • 2 el pistachenootjes
  • 1 bol burrata
  • handje verse basilicum + extra ter garnering
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Maak de paprika’s en sjalot schoon en snijd in grove stukken. Leg op de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Schuif voor 15-20 minuten in de oven.
  3. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een kopje kookvocht op bij het afgieten.
  4. Hak ondertussen de pistachenootjes fijn.
  5. Doe de geroosterde paprika en sjalot met een handje basilicum en wat peper en zout in de blender. Blend tot een gladde saus.
  6. Doe de saus in een pan en voeg hier de gekookte pasta met het kookvocht aan toe. Mix goed tot de saus aan de pasta blijft plakken.
  7. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de burrata, pistachenootjes, wat basilicum en een snuf peper en zout.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept