Deel twee van de stamppotserie is hier! Stamppot hoeft helemaal niet saai en flauw te zijn. Deze keer maken we vegetarische bloemkoolstamppot met halloumi en geroosterde paprikasaus. Een super smaakvolle combinatie die barstensvol groenten zit. De bittere smaak van de bloemkool gaat heel goed samen met de zoute halloumi en zoete paprikasaus. Top het af met wat tuinkers voor wat extra pit! Ga jij deze bloemkoolstamppot met halloumi maken?

Lekker stampen

Op zoek naar meer stamppotinspiratie? Wat dacht je van deze zoete aardappelstamppot met kipgehaktballetjes! Net zo lekker, maar dan op een andere manier.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 gele/rode paprika’s
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheutje (plantaardige) melk
  • 200 gr halloumi
  • bakje tuinkers
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool samen in zo’n 15 minuten zacht en gaar.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de binnenkant naar beneden op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Masseer beide kanten goed in en schuif voor 15 minuten in de oven.
  4. Snijd de halloumi in plakjes. Verwarm een koekenpan en bak hierin de plakjes halloumi aan beide kanten goudbruin.
  5. Haal de geroosterde paprika’s uit de oven en doe samen met de gezeefde tomaten, het paprikapoeder, een flinke snuf peper en zout en een beetje tuinkers in de blender en blend tot een gladde saus. Giet hem vervolgens over in een steelpan en verwarm hem een paar minuten op het fornuis.
  6. Giet de aardappelen en bloemkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk, het knoflookpoeder, uienpoeder en een snuf peper en zout toe en stamp tot een grote stamppot. Er mogen best nog wat grotere stukken in zitten.
  7. Serveer de bloemkoolstamppot met de geroosterde paprikasaus, de halloumi en wat extra tuinkers.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Deel twee van de stamppotserie is hier! Stamppot hoeft helemaal niet saai en flauw te zijn. Deze keer maken we vegetarische bloemkoolstamppot met halloumi en geroosterde paprikasaus. Een super smaakvolle combinatie die barstensvol groenten zit. De bittere smaak van de bloemkool gaat heel goed samen met de zoute halloumi en zoete paprikasaus. Top het af met wat tuinkers voor wat extra pit! Ga jij deze bloemkoolstamppot met halloumi maken?

Lekker stampen

Op zoek naar meer stamppotinspiratie? Wat dacht je van deze zoete aardappelstamppot met kipgehaktballetjes! Net zo lekker, maar dan op een andere manier.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 3 gele/rode paprika’s
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • scheutje (plantaardige) melk
  • 200 gr halloumi
  • bakje tuinkers
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool samen in zo’n 15 minuten zacht en gaar.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de binnenkant naar beneden op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Masseer beide kanten goed in en schuif voor 15 minuten in de oven.
  4. Snijd de halloumi in plakjes. Verwarm een koekenpan en bak hierin de plakjes halloumi aan beide kanten goudbruin.
  5. Haal de geroosterde paprika’s uit de oven en doe samen met de gezeefde tomaten, het paprikapoeder, een flinke snuf peper en zout en een beetje tuinkers in de blender en blend tot een gladde saus. Giet hem vervolgens over in een steelpan en verwarm hem een paar minuten op het fornuis.
  6. Giet de aardappelen en bloemkool af en doe terug in de pan. Voeg de melk, het knoflookpoeder, uienpoeder en een snuf peper en zout toe en stamp tot een grote stamppot. Er mogen best nog wat grotere stukken in zitten.
  7. Serveer de bloemkoolstamppot met de geroosterde paprikasaus, de halloumi en wat extra tuinkers.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept