We zetten de stamppot miniserie voort met een nieuwe stamppot! Mocht je het gemist hebben: ik post de hele herfst en winter lang heerlijke recepten die alles behalve your average stamppot zijn. Vol smaak, pit en uiteraard een tikkeltje culi. Maar alles natuurlijk heel eenvoudig met ingrediënten die je bij elke supermarkt kunt kopen. Ik trapte de serie af met deze zoete aardappelstamppot met kipgehaktballetjes en feta, gevolgd door deze bloemkoolstamppot met halloumi. Nu gaan we door met nummero 3!

Italiaanse stamppot

Van alle verschillende keukens is de Italiaanse zeker een van mijn favorieten. En die kun je natuurlijk heel goed verwerken in een Italiaanse stamppot! Deze Italiaanse stamppot met chorizo en spinazie is een echte smaakbom en laat elke stamppothater watertanden. De pittige chorizo gaat heel goed samen met de zachte pesto en de pijnboompitten geven het geheel en heerlijke crunch. Een stamppot waar je u tegen zegt! Ga jij hem maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 400 gr spinazie
  • 100 gr (pittige) chorizo
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 250 gr cherrytomaten
  • 2 el rode pesto
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el pijnboompitten
  • scheutje (plantaardige) melk
  • verse basilicum
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze in ongeveer 10-20 minuten gaar en zacht.
  2. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit een koekenpan en bak hierin de chorizo krokant. Haal vervolgens uit de pan en houd even apart.
  3. Bak nu in het vet van de chorizo de spinazie tot deze is geslonken.
  4. Giet de aardappelen af en voeg een scheutje melk, het knoflookpoeder, de spinazie en een snuf peper en zout toe. Stamp het geheel tot een grove stamppot.
  5. Halveer de cherrytomaten. Voeg toe aan de pan samen met de, de zongedroogde tomaten en pesto. Mix even door elkaar.
  6. Rooster de pijnboompitten even in een hete koekenpan.
  7. Serveer de stamppot met de pijnboompitten en wat verse basilicum.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi! 

Deel het recept

We zetten de stamppot miniserie voort met een nieuwe stamppot! Mocht je het gemist hebben: ik post de hele herfst en winter lang heerlijke recepten die alles behalve your average stamppot zijn. Vol smaak, pit en uiteraard een tikkeltje culi. Maar alles natuurlijk heel eenvoudig met ingrediënten die je bij elke supermarkt kunt kopen. Ik trapte de serie af met deze zoete aardappelstamppot met kipgehaktballetjes en feta, gevolgd door deze bloemkoolstamppot met halloumi. Nu gaan we door met nummero 3!

Italiaanse stamppot

Van alle verschillende keukens is de Italiaanse zeker een van mijn favorieten. En die kun je natuurlijk heel goed verwerken in een Italiaanse stamppot! Deze Italiaanse stamppot met chorizo en spinazie is een echte smaakbom en laat elke stamppothater watertanden. De pittige chorizo gaat heel goed samen met de zachte pesto en de pijnboompitten geven het geheel en heerlijke crunch. Een stamppot waar je u tegen zegt! Ga jij hem maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 750 gr kruimige aardappelen
  • 400 gr spinazie
  • 100 gr (pittige) chorizo
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 250 gr cherrytomaten
  • 2 el rode pesto
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 el pijnboompitten
  • scheutje (plantaardige) melk
  • verse basilicum
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze in ongeveer 10-20 minuten gaar en zacht.
  2. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit een koekenpan en bak hierin de chorizo krokant. Haal vervolgens uit de pan en houd even apart.
  3. Bak nu in het vet van de chorizo de spinazie tot deze is geslonken.
  4. Giet de aardappelen af en voeg een scheutje melk, het knoflookpoeder, de spinazie en een snuf peper en zout toe. Stamp het geheel tot een grove stamppot.
  5. Halveer de cherrytomaten. Voeg toe aan de pan samen met de, de zongedroogde tomaten en pesto. Mix even door elkaar.
  6. Rooster de pijnboompitten even in een hete koekenpan.
  7. Serveer de stamppot met de pijnboompitten en wat verse basilicum.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi! 

Deel het recept